Suma pentru echipament sistată din 1 ianuarie 2024

Luna decembrie va fi mai mult ca sigur ultima lună în care norma de echipare va fi achitată către polițiștii. din cadrul Poliției Române Așa cum prezentam într-un material anterior (VEZI AICI COMUNICATUL), IGPR a încheiat  contracte subsecvente cu operatorii economici câștigători ai contractelor de achiziție pe linia noii uniforme de serviciu și de ceremonialuri.

La sfârșitul lunii august , Direcția Logistică din IGPR a fost încheiat contracte pentru:

 • 21.254 suporți grad;
 • 26.896 epoleți grad;
 • 2.929 pălării damă;
 • 16.970 hanorace;
 • 32.129 tricouri;
 • 31.098 fesuri (primul contract major pentru echipamentul de iarnă, iar acest articol va înlocui căciula de blana);
 • 15.516 centuri;
 • 15.855 costume intervenție;
 • 31.098 șepcuțe (primul contract major pentru acest articol de coifură ce va înlocui cascheta);
 • 17.004 scurte serviciu (bicolor);
 • 3.816 costume stofă;
 • 10.236 cămăși bluză ceremonialuri.

Ce e de reținut e faptul acestea sunt contracte subsecvente, ceea ce înseamnă că marfa contractata va trebui livrată beneficiarului în maxim 90 de zile.  sincope vor exista, dar cert este un singur lucru, până la sfârșitul lunii decembrie, IGPR vrea să aibă echipați cu noua uniformă aproximativ 30.000 de polițiști. . Tot ce s-a contractat (cu excepția fesului) este echipament de vară.  Dacă nu vor fi gata până la sfârșitul anului și elemente ale uniformei de iarnă, atunci dotarea ar fi imposibilă ținând cont de condițiile meteo din anotimpul de iarnă.

Date tehnice la 31.08.2023 conform SICAP:

 • grad de contractare uniformă per total – 32,06%;
 • cele mai contractate repere – pantofi intervenție vară (81,73%) cizme piele (71,12%), bluzoane (73,76%), tricouri (70,18%), centura (63,95%), fes (63,52%);
 • cel mai puțin contractate repere – bereta (2,95%), scurta ceremonie (3,19%), pardesiu (3,32%), jacheta iarnă (5,75%), cascheta impermeabila, ghete intervenție iarnă și pantofi intervenție iarnă (toate cu 8,96%), căciulă blana (9,24%), costum termic (9,73%);
 • nu s-a contractat nicio bucată/pereche – mănuși de piele.

Suma totală cheltuită până la 31.08.2023  este de 198.260.910,16 lei ( adică aproape 40 de milioane de euro). Până la sfârșitul anului, noua uniformă ar putea fi gată în proporție de 80-90% pentru asigurarea necesarului polițiștilor, astfel că începând cu luna ianuarie 2024 polițiștii din  subordinea structurilor IGPR vor beneficia doar de uniformă în natură, iar sumele care sunt momentan în plată vor fi  sistate.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Suma pentru echipament sistată din 1 ianuarie 2024

Distribuie

4 răspunsuri

 1. Gardienii locali au început să ne copie deja noua uniformă! Faceți ceva!
  Cereți inclusiv schimbarea denumirii acestora astfel încât să nu se mai numească polițiști! Ne-am saturat să fim confundați cu angajații primăriilor.

  1. Celor din Primării au cine le asigura drepturile salariale la zi voi sunteți „vai mama voastră ” cu buzunarele goale și va bate vântul prin buzunare.
   Faceți datorii peste datorii la cămatari și interlopi pentru că nu va ajunge salariul de la o luna la alta iar cu banii ce ii primiti de chirie nici plata pentru a campa un cort timp de o luna nu va ajunge .
   Voi niciodată nu îi veți mai ajunge pe cei din Poliția Locală pentru că drepturile voastre salariale vă sunt furate an de an de Clasa politică pentru că nu aveți verticalitate și demnitate in voi
   Dati-vă demisia în masă pentru că a fi polițist în România înseamnă a fi BĂTAIA DE JOC A CLASEI POLITICE CE CONDUCE CORPORATIA ROMÂNIA,ORICARE AR FI ACEASTA LA PUTERE.
   CE…NU ESTE ACESTA ADEVARUL?

 2. In 2024 vin alegerile! Aia de vor iesi si vor ajunge la putere vin cu ideile lor proprii despre cum trebuie sa arate un politist si astfel la inceputul lui 2025 vor schimba iar uniforma! Ca doar si asta e o tzatza de supt pentru unii!

 3. Cei din cadrul formațiunilor de Investigații criminale, UTAI, BCCO, DOS, nu au nevoie decât de uniforma de reprezentare (gala) și nu este normal sa le fie opriți banii!
  Cum și-ar putea desfășura activitatea un polițist de la BCCO sau operațiuni speciale îmbrăcat în uniforma de polițist ???

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.