Ședință la MAI pentru drepturile polițiștilor

În cursul acestei zile, începând cu ora 10:00 la sediul Ministerului Afacerilor Interne a aut loc o ședință de lucru prezidată de viceprim-ministrul Cătălin Predoiu la care au participat organizațiile sindicale, secretarii de stat și reprezentanții direcțiilor generale din cadrul MAI.

Principalele probleme abordate de reprezentantul Sindicatului Europol au fost reprezentate de inechitățile salariale, existând o proporție covârșitoare conform căreia 2 polițiști care își desfășoară activitatea în același birou și execută aceleași sarcini sunt încadrați pe funcții diferite și implicit remunerați în mod diferențiat.

De asemenea, au fost puse în discuție revendicările anterioare ale angajaților MAI, astfel:

 • Punerea în aplicare în mod integral a prevederilor legii salarizării;
 • Actualizarea sporurilor, respectiv salariului de grad;
 • Acordarea actualizată a normei de hrană;
 • Analizarea posibilității de actualizare a compensației pentru chirie;
 • Efectuarea unei analize în vederea punerii în plată a normei de echipare actualizate;
 • Majorarea sporului de solicitare neuropsihică, respectiv acordarea acestuia și altor categorii de personal care își desfășoară activitatea în condiții de suprasolicitare fără a beneficia de o compensație materială în acest sens;
 • Eliminarea inechităților salariale existente între angajații din cadrul Arhivelor Naționale;
 • Situația referitoare la modalitatea de repartizare a absolvenților masteratului profesional din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”;
 • Organizarea sesiunilor de admitere la școlile postliceale aparținând MAI;
 • Analizarea oportunității organizării concursurilor pentru trecerea în corpul ofițerilor;
 • Realizarea unor informări cu privire la sediile unităților/subunităților de poliție din țară care nu au beneficiat de igienizare.

Cu privire la aceste revendicări ce reprezintă restanțe vechi pe care angajatorul nu le-a onorat, vicepremierul Predoiu a precizat că în cursul acestei luni va avea loc o nouă întrevedere la sediul MAI cu organizațiile sindicale pentru stabilirea unui calendar privind modalitatea de implementare a acestor revendicări, respectiv restanțe salariale.

Vă vom informa în timp util pe parcursul evoluției acestor ședințe de lucru, dar și cu privire la modalitatea în care va trebui să ne manifestăm nemulțumirile în situația în care factorii politici din conducerea MAI și cei guvernamentali vor încerca să amâne din nou punerea în aplicare a prevederilor, respectiv principiilor statuate de legea salarizării.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ședință la MAI pentru drepturile polițiștilor

Distribuie

5 răspunsuri

 1. Din punctul meu de vedere, aveți parte de cea mai buna oportunitate sa faceți ceva ca sindicat. Bătut cu pumnul în masa și pus punctul pe i, ori ne dați ce e al nostru de drept ori va descurcați singuri cu agricultorii și transportatorii. Acum e momentul când au cea mai mare nevoie de noi. Drepturile salariale la zi, tot.

 2. Au facut o sedinta, care reprezinta preambulul altei sedinte. Adica, mai veniti peste o saptamana, poate va razganditi

 3. Ce facem cu deficitul de personal? la Sectiile de Politie Rurala, majoritatea au doar 1 ofiter si anume seful de sectie.
  Conform dispozitiei 14, nucleu Sectiei se modifica si va fi nevoie de cel putin 3 ofiteri?
  Asteptam cu nerabdare sa intre in vigoare dispozitia 14, sa vedem de unde vin agenti de patrulare in noua schema care se va infinta in cadrul sectiilor rurale plus 1 ofiter cordonator.
  La Campina anul acesta sunt doar 600 de locuri.
  Sa vedem cum se va implementa si cu dispozitia 118, privind monitorizarea electronica. Nu stiu in ce directie ne indreptam. !
  .

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.