Se reorganizează Poliția Capitalei

În contextul evenimentelor viitoare în care România va fi angrenată, respectiv manifestările cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, alegerile parlamentare la nivelul UE, alegerile prezidențiale si parlamentare la nivel național, cât și a organizării Campionatului European de Fotbal din 2020, astăzi, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române a avut loc întâlnirea cu reprezentanții federațiilor sindicale care au fost invitați de către chestorul general de poliție Ioan Buda, pentru a se pune în revistă schimbările structurale de la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

În vederea reorganizării DGPMB se vor avea în vedere aspecte ce țin de eficientizarea comunicării, suplimentarea de funcții și respectiv, specializarea pe funcții.

În ceea ce privește eficientizarea comunicării la nivel de IGPR, se va ține cont de : comunicarea publică( instituționala, cu mass-media si cu publicul larg) și de comunicarea strategică (background) care va cuprinde  un serviciu de comunicare, revista Poliției Române și de asemenea, va fi încadrat un specialist în comunicare( jurnalist).

Suplimentarea organigramei Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a fost prezentată de directorul adjunct, chestorul de poliție Dragos Nicu Orlando.

Acesta a prezentat în mod detaliat principiile de reformare ale instituției care vor cuprinde degrevarea secțiilor de poliție prin preluarea din competența acestora, investigarea calificată, protecția minorilor și combaterea infracțiunilor asupra acestora, și de asemenea, gestionarea eficientă a  provocărilor cu care se confruntă Poliția Capitalei.

În cadrul DGPMB se vor înființa 5 noi structuri:

1. Biroul Agresiuni Sexuale si Biroul Morți Suspecte și Ucidere din Culpă care vor fi în subordinea Serviciului Omoruri.

2. Biroul Grupuri Infracționale si Biroul Violență Stradală care vor fi în subordinea Serviciului Grupuri Infracționale Violente.

3. Biroul Flagrant si Biroul de Ordine Publică care vor fi în subordinea Serviciului Transport Public.

4. Serviciul Poliției Centrului Istoric care va fi în subordinea Poliției sectorului 3 și care va avea un Birou de Ordine Publică si un Birou de Investigații Criminale.

5. Biroul Investigații Culpe Medicale care va fi în subordinea Serviciului Investigații Criminale.

De asemenea se va reorganiza și Serviciul Furturi de Autovehicule prin radierea a 15 funcții care sunt momentan vacante și care vor fi redistribuite.

Ștatul de organizare al DGPMB va fi suplimentat cu un număr de 533 funcții  astfel:

• 343 funcții pentru agenți de poliție, din care 100 la Brigada Rutieră si 243 la secțiile de poliție ( 73 la Biroul Investigații Criminale  si 170 la Biroul de Ordine Publică).

• 190 funcții noi pentru cele 5 structuri nou înființate.

Prin ocuparea a 570 de funcții de către promoția iulie 2018 a scolilor de agenți și cu 533  funcții în urma reorganizării( 400 agenti din promoția noiembrie 2018), gradul de ocupare a funcțiilor din ștatul de organizare al Direcției Generale de Poliție  a Municipiului București va fi în procent de aproximativ 98%.

De asemenea, directorul adjunct a ținut să precizeze că lucrările de consolidare și modernizare a sediului DGPMB vor continua, asigurînd că sunt bani suficienți pentru continuarea acestora.

Dacă facem un studiu al evoluției  personalului DGPMB în ultimii 10 ani, putem preciza că acesta a scăzut. Dacă în anul 2008 era încadrat un efectiv de 7945  polițiști, acesta a scăzut drastic in anul 2011 când au avut loc disponibilizări, ajungând la 6589, urmând ca în anul 2017 să fie înregistrat un efectiv de 7273.

Inspectorul general, Ioan Buda a ținut să precizeze că astăzi va intra în dotarea Inspectoratului General al Poliției Române,  60 de autospeciale Dacia Duster.

Dacă aveți propuneri pertinente referitoare la modul de reorganizare a DGPMB, vă rugăm să ni le transamiteți fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol, pentru a fi aduse de îndată la cunoștință conducerii instituției.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Se reorganizează Poliția Capitalei

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută