S-a declanșat panica după apariția proiectului legii salarizării în spațiul public

În cursul zilei de ieri, mai multe publicații dar și surse parlamentare au dat publicității proiectul legii salarizării unitare împreună cu valorile salariale nominale la nivelul fiecărei familii ocupaționale.Nemulțumirile au fost foarte mari, mai ales că „belșugul” promis de guvernanți nu s-a mai regăsit în cifrele expuse.

Mai mult, se pare că reacțiile vehemente ale unor categorii de bugetari au fost foarte bine venite deoarece, la câteva ore de la publicarea acelui proiect de lege al salarizării unitare, ministrul muncii împreună cu premierul s-au aruncat în declarații și au plusat în încercarea de a estompa scandalul iscat.

Astfel, deși era vorba că proiectul legii va fi intra în vigoare la 1 iulie 2017 și va produce efecte la 1 ianuarie 2018, aseară, Olguța Vasilescu – ministrul muncii, a declarat că se vor opera creșteri încă din iulie 2017. Totuși, tot pe surse, se vorbește despre faptul că valorile din proiectul publicat sunt cele remise de ministerul finanțelor ca fiind sustenabile. Aseară însă, s-au reunit în regim de urgență membri coaliției și reprezentanții Guvernului pentru a veni cu alte cifre care să contrabalanseze și să pluseze grila din forma „sifonată” către public.

Mai mult ca sigur, în cursul zilei de azi, se va face public, în mod oficial, proiectul legii salarizării unitare și vom putea să analizăm obiectiv modul în care acesta a fost gândit și creșterile pe care le prevede. Nu uitați cât de important este să reacționăm și să comentăm de fiecare dată când apar în spațiul public astfel de informații. Nu mai putem accepta niciun compromis și nicio excepție când vine vorba despre salarizarea polițiștilor.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: S-a declanșat panica după apariția proiectului legii salarizării în spațiul public

Distribuie

0 răspunsuri

 1. Ce sa mai comentam?Olguta vasilescu a spus clar….5% pentru politisti RUSINE negociatorilor si sindicatelor care isi spun “reprezentative”

 2. Mos Alecu “Ameteste-i pe prosti !” … S-ar parea ca asta-i deviza sub care se actioneaza-n prezent !

  Site-uri cu pretentii de seriozitate lanseaza “bombe” …

  “Adevarul” ( http://m.adevarul.ro/…/document-proiectul-legii-…/index.html ) titreaza “cu mindrie revolutionara” : ” DOCUMENT Proiectul Legii salarizării unitare, obţinut de „Adevărul“ 3
  6 Apr 2017 13:47:23
  Autor: Liviu Avram ” .

  Si ne prezinta un text al unei asa-zise legi a salarizarii “model Olguta Vasilescu” … http://m.adevarul.ro/…/document-proiectul-legii-…/index.html

  Numai ca “bomba” este un mare “fîs” … este proiectul de lege intocmit de tehnocracanati , si prezentat prin nov.2016 … http://web3.protv.ro/…/Proiect_Legea_salarizarii_unitare.pdf .
  Pentru convingere … comparati-le !
  Spre mai rapida convingere vedeti ca in “bomba” Adevarului sint prezentate la art.4 o serie de ministere care “nu se mai ezista” in guvernul “Grindeanu” … (Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice , Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, … , etc . ) .

 3. Nu facem nimic daca doar comentam! Trebuie sa lasam deoparte neintelegerile dintre sindicate, sa ne unim, si sa iesim in strada, sa protestam, in fiecare zi, cat mai multi, panda obtinem ceea ce vrem. Indicat ar fi ca si familiile jandarmilor si pompierilor sa participe la proteste pentru ca sie ei au de castigat. Peste 10.000 de persoane in strada, zilnic, ar schimba totul.
  Majorarea veniturilor politistilor nu trebuie facuta in procente, pentru ca 20% nu inseamna nimic pentru un politist fara vechime si functie, dar pentru un sef, cu vechime inseamna destul de mult.

 4. In opinia mea ca si de altfel a multor mii de oameni vremea vorbelor si a discutiilor a trecut……ceva actiuni sindicale legale si democratice ar trebui organizate…Dar cine sa le organizeze? Lincu si Valnei s-au ascuns, Pascut si Surugiu asteapta sa vina vara iar coarna vorbeste pe la tv cu totul si cu totut alte discutii….
  Chiar si de pe luna se observa ca acest guvern face discriminari uriase intre salariati, maresc salarii dupa bunul plac cum vor si cat vor….iar noi parca suntem trecuti la si alti….isi bat pur si simplu joc de noi……
  Stimati colegi v-ati uitat la legea salarizarii?
  Din nou suntem defavorizati….un subofiter de politie cu ultimul grad este inclus in clasa de salarizare 16-17 cu un salariu de 1760 lei in timp ce un aprod sau un sofer la ministerul justitiei este in clasa 23 cu un salariu de 2200 lei.
  De asemenea, colegii scriu pe retele ca scad si sporul neuropsihic de politie judiciara si cel de caine de serviciu …
  Dar cine sunt olguta si dragnea? Fac ce vor, detin adevarul absolut? Au venit cu bani de acasa si nu stiu eu? Ce bani impart? Sunt banii lor personali?
  Ce inginerie a mai facut olguta? Ne da diferenta de prima de vacanta cu aplicare de la 1 aprilie deci o luam in luna mai… Iar marirea de 5% se da la 1 iulie dar cu aplicarea la salariul din luna martie. Deci, majoritatea, in proportie de 80% din efective nu mai iau nimic in iulie intrucat le creste salariul din martie in aprilie datorita diferentei de prima.
  Deci marirea de 5% o vor lua decat aproximativ 20% din efective adica cei care au acum prima in salariu si personalul civil care nu primesc diferenta de prima.
  Inca o data ne-a pacalit…. Daca dorea intradevar sa mareasca tuturor cu 5% in iulie trebuia sa se raporteze la salariul din mai sau iulie si nu la cel din martie.
  Deci, din marirea de 5% promisa impartita la numarul efectiv de salariati care intradevar vor primi banii ar fi undeva in jur de 1%.Deci ramane olguta iar cu bani de la noi sa ii redistribuie in alte parti.

 5. Dar să ne facem treabă astfel încât să nu fie violate femeile ministru, fiicele, surorile și mamele acestora și ale oamenilor de bună credință din această țară. SERVIM PATRIA! 🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪

 6. Domnilor lideri,era normal sa postati si dvs. proiectul de lege al salarizarii unice postat de psd astazi si anexa cu salariile propuse.Scoateti-o la lumina sa vada si agentii ce li se propune in comparatie cu ofiterii.O sa vedeti reactia agentilor cand vor vedea adevarul dureros ptr.ei comparativ cu salariul de functie al ofiterului.Unii dintre noi am si vazut grilele de salarizare, in aceasta seara. Cert este ca pentru ,, testarea pietii” sau nu, deocamdata este proiectul de lege unica de salarizare prezentat de psd si asumat de ei. Conform anexei in 2022 un comisar sef va avea nivelul max.al salariului de functie cu peste 2500 lei mai mare ca cel al unui agent ,la care se adauga si diferenta salariului de grad .Credeti ca e normala o asemenea diferenta ?Reflecta aceasta diferenta nesimtita realitatea dificultatii muncii unui agent,a riscurilor,a sutelor de ore suplimentare si a cumulului de functii suplinite?Agentii nu mai au nevoie doar de firimituri.Vor sa le fie respectata munca grea,efortul,conditiile de munca si riscurile la care se expun in comparatie cu ofiterii, in special cei de prin birouri.Speram sa luati atitudine si sa faceti toate demersurile ca aceasta lege sa nu fie aprobata in forma actuala si aceasta diferenta sa fie corectata cu una fireasca,normala,decenta si mai aproape de adevar, pt.ca agentii sa nu se simta nerespectati si batjocoriti!Nu merita aceasta categorie astfel de salarii fata de colegii lor ofiteri cu tot respectul ptr.ei insa si agentii trebuie sa fie respectati ca si salarizare, ca doar ptr.salariu vin intr-un astfel de sistem si unii si ceilalti,nu unii sa castige cu aproape inca un salariu fata de ceilalalti.Nu mai vor sa li se zica ,,ce mai vreti mai ,,fraierilor” ca va ajunge cat veti primii!Acum, dupa ce toti agentii vor afla ce cuprinde noua lege de salarizare, cu siguranta isi vor indrepta atentia si speranta catre liderii lor de sindicat si vor spera ca acestia se vor lupta ptr.ei si vor reusii sa reduca aceste diferente salariale la unele decente!Mult succes!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută