Ultima ora! Am obtinut proiectul Legii salarizarii

Am obținut în premiera proiectul Legii salarizării unitare despre care s-a tot vorbit în ultima perioada, dar pe care nimeni nu l-a văzut.

In atașament găsiți în format pdf textul legii care se afla în acest moment în Parlament și care va fi prezentat în cel mai scurt timp.

Proiect-Lege-Salarizara-Unitara

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Ultima ora! Am obtinut proiectul Legii salarizarii

Distribuie

0 răspunsuri

 1. Bine ca m-am pensionat fratilor!Vai de steaua voastra de agenti.Din ce a aparut adineauri in presa,proiectul noii legii de salarizare e nasol rau pentru voi daca e cel real.O bataie de joc fata de munca voastra.Se vede ca aceasta lege este facuta de habarnisti care nu va respecta munca,riscurile si devotamentul vostru.E facuta doar pentru sefime,ca ei s-o duca bine pe suferinta si spatele vostru!Nu puteti sa-i faceti sa inteleaga acest lucru, daca liderii vostrii de sindicat dorm sau sunt partasi cu ei si nu le aduc la cunostinta faptul ca fara voi,ar fi haos pe strazile oraselor tarii,iar voi va puneti in pericol viata si integritatea dumneavoastra si a familiilor dv. nu ofiterii din birouri.Ei vor ca salariul de functie-nivel maxim al unui comisar sef sa fie 4931 lei iar al unui agent sef principal cu studii sup. nivel maxim sa fie de doar 1800lei.Diferenta intre un agent cu studii superioare si unul cu studii medii nivel maxim in opinia lor si a proiectului sa fie de doar 30 ron.Respectul fata de cei cu studii superioare este aratat doar cand e vb de ofiteri si inca ce diferenta de peste 3000 de lei.Ofiterul este,,respectat”cu o diferenta de incadrare a salariului de functie de peste 3100lei fata de agent cu aceeasi vechime si studii.E corect fratilor!Cred ca guvernantii au ochelari de cal si traiec pe luna de au putut concepe o astfel de lege in defavoarea celor multi si care duc greul in sistemul de aparare.Pai daca adunati salariul de functie cu cel de grad veti vedea ca un politist agent e incadrat mult sub incadrarea unui invatator,asistent medical,sofer ambulanta,etc. Pt. salariul de grad un comisar sef primeste 640lei si un ag.sef princip. 290 lei.Faceti voi diferenta stimati lideri.Sper sa mai poata face ceva liderii de sindicat in favoarea voastra,pentru ca sincer imi pare tare rau de ce se vrea pentru voi! Mult succes!

 2. Nu vad nici o modificare in bine,comparativ cu alte sectoare(sanatate, învățământ).Deci : CE AU NEGOCIAT SINDICATELE PENTRU NOI?

 3. pagina 162: […]Art. 69. – Militarii în termen au dreptul la o indemnizaţie lunară, astfel:[…]
  Astia-s retarzi.. de cand nu mai avem militari in termen?!…

 4. Inca o data bataie de joc la adresa noastra atat la modul de calcul cat si de aplicare.
  Din nou sanatatea si invatamantul culeg roadele si vor castiga la salarii sume de ordinul zecilor de milioane in cateva luni iar noi vom primi ca de obicei cate un os din an in an.
  Bineinteles nu stim sigur daca il vom primi si pe acesta intrucat nu se stie cat se va aplica aceasta lege si in cazul fericit in care se va aplica noi vom intregi salariile atunci cand vor fi acoperite de inflatie, taxe sau curs euro iar puterea de cumparare va fi cu mult mai mica decat ale altor categorii…
  Se pare ca sindicatele noastre dorm si sincer nu avem de ce sa mai cotizam…
  Va anunt ca vestitele amendamente la care faceau referire sindicatele acum o saptamana ca se vor calcula sporurile la anul 2017 respectiv la suma de 1450 lei au fost un mare fas…..nu s-au aprobat …azi am fost la finanaciar si am intrebat iar salariile se vor aplica ca luna trecuta…
  Fac apel la toti colegii sa se retraga de la sindicat indiferent de cum se numeste.

 5. Nu stiu cum se face ce se intampla ce au guvernantii cu noi ca iar ne au ars…de exemplu in urma vestitului protest din 25 martie ne au promis 100 % pt sâmbete ,duminici si sărbători legale…in proiect nu vad decat75%😒,sau jumătate din solda de merit o da de la 1 aprile la salariu de de 1450 înseamnă 60 lei brut..adică 1510,însă domnii guvernanti ne promit o mare majorare de 5% de la 1 iulie la salariul din martie de 1450😂😂,însemnând 1520,😂 10 lei mai mult decât in aprilie😂,si sa nu mai spunem ca la sănătate mareste tot in 2018,educatia50%…iar noi osu gol 25%….ps..de maretele amendamente depuse in parlament se mai stie ceva…era vorba sa le aprobe la începutul săptămânii😂😂

 6. Nu..in opinia mea nu ne mai dau nimic in iulie.
  Ce inginerie a facut olguta? Ne da diferenta de prima de vacanta cu aplicare de la 1 aprilie deci o luam in luna mai… Iar marirea de 5% se da la 1 iulie dar cu aplicarea la salariul din luna martie. Deci, majoritatea, in proportie de 80% din efective nu mai iau nimic in iulie intrucat le creste salariul din martie in aprilie datorita diferentei de prima.
  Deci marirea de 5% o vor lua decat aproximativ 20% din efective adica cei care au acum prima in salariu si personalul civil care nu primesc diferenta de prima.
  Inca o data ne-a pacalit…. Daca dorea intradevar sa mareasca tuturor cu 5% in iulie trebuia sa se raporteze la salariul din mai sau iulie si nu la cel din martie.
  Deci, din marirea de 5% promisa impartita la numarul efectiv de salariati care intradevar vor primi banii ar fi undeva in jur de 1%.Deci ramane olguta iar cu bani de la noi sa ii redistribuie in alte parti.

 7. Șefii sindicatelor sunt de tot râsul, este clar că sunt pe mâna cu Olguța , cum să accepți ca cei din sănătate să li de dubleze toate iar la alții nimica? De toată jena

 8. In momentul de fata, un agent de politie, cu vechime de un an de zile, are un venit de 2.500 lei/luna, iar un comisar sef, cu aproape 20 ani vechime, si functia de sef al politiei municipiului are peste 9.500 lei/luna.
  Pai, nu este cam mare diferenta? Peste 7.000 lei?
  Salariile trebuie sa creasca diferentiat, in functie de cele actuale.

 9. Sa vedeti ce bataie de joc e la recalcularea pensiilor in plata.Casa Sectoriala MAI este de nepatruns ,mai ceva ca VATICANUL, cu privire la stadiul recalcularii pensiilor.Criteriile de stabilire a ordinii recalcularii sunt nestiute si nu au nici o legatura du ordinea depunerii cererilor si ordinea in care IPJ-urile transmit BULETINELE DE CALCUL.Odata cu intrarea in vigoare a Legii bugetului pentru 2917, drepturile de pensie restante (de la 01.01.2016 pana la data recalcularii) vor fi platite la PASTELE CAILOR sau mai tarziu.In decizii emise in ultimele 2 luni pensiile sunt calculate fara a se mai aplica indexarea de 5,25 % pentru anul 2017.Celor din rezerva,care indeplinesc conditiile pentru o PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA sau ANTICIPATA (PARTIALA) li se refuza acest drept datorita sintagmei ” IN ACTIVITATE” strecurata cu abilitate in textul Legii 223/2015

 10. Referitor la pensiile unora care sa fim sinceri sunt cam nemeritate , chiar ar trebui facut ceva ..de genul recalculate ! Va dau doar un exemplu de agenti care in ultimii 2 ani de munca au devenit surprinzator ofiteri, unii chiar in functii de comanda si prind vreun spor de excelenta , slariu de merit si nu mai stiu ce sambete si duminci si ies cu pensie de 7000 -8000 lei , corect ar fi sa se introduca si sa se recalculeze pensiile in baza principilui de contributivitate pe intreaga perioada de activitate ! Rferitor la salarii si mariri promise , sunr de acord ca sunt cam de nivelul muncitorilor necalificati, presimt o mare teapa!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.