S-a constituit Filiala Brașov a Sindicatului EUROPOL

Astăzi, începând cu ora 11:00, în sala de ședințe a Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a avut loc ședința de constituire a Filialei Brașov  a Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL. În cadrul acestei activități au fost purtate discuții ce țin de pregătirea profesională, drepturile salariale, dar și sincopele legislative întâmpinate de polițiști cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu.

Unul dintre cele mai arzătoare subiecte abordate în cadrul ședinței a fost cel referitor la nerespectarea drepturilor salariale, respectiv sporuri și actualizarea normei de hrană, ulterior fiind dezbătută problematica situațiilor generate de legislația privind incompatibilitatea, respectiv posibilitatea polițiștilor de a avea un al doilea loc de muncă, în condițiile salarizării precare ce nu poate asigura un trai decent pentru familiile polițiștilor, dar si subiectul mijloacelor din dotare și necesitatea dotării colegilor nostri din segmentul stradal cu dispozitive cu electroșocuri (Teaser).

Pe parcursul ședinței s-a evidențiat dorința de implicare în activitatea sindicală a polițiștilor tineri cât și a celor care au o experiență considerabilă în domeniul de activitate, aceștia dorind, la unison, să contribuie la schimbare. În urma alegerilor democratice, cei prezenți au votat următoarea componență a filialei:

Președinte – Marius BUCUR;

Vicepreședinte – Sorin IORGA;

Vicepreședinte – Marian Vasile TOMUZA;

Vicepreședinte – Paul Dorinel TENTU ;

Vicepreședinte – Lucian PATRASCANU;

Vicepreședinte – Cosmin SIRITEANU.

Le urăm succes în demersurile pe care le vor întreprinde și le dorim să obțină cât mai multe rezultate pentru colegii pe care îi reprezintă. Vă reamintim că platforma Sindicatului Europol este singura din Ministerul Afacerilor Interne care promovează autonomia organizatorică și independența financiară în rândul filialelor, la centru fiind colectate doar fondurile necesare funcționării biroului executiv.

În continuare, pentru colegii din cadrul IPJ Brașov, precum și cei din cadrul secțiilor de poliție arondate, care vor să susțină filiala și să contribuie la schimbare, precizăm că se pot înscrie online prin completarea formularului de adeziune sau direct la reprezentanții filialei.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: S-a constituit Filiala Brașov a Sindicatului EUROPOL

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută