S-a constituit Filiala Arhivele Naționale a Sindicatului EUROPOL

În data de 25 Aprilie 2024, începând cu ora 08:00, prin intermediul platformei de comunicare în mediul online a avut loc ședința de constituire a Filialei Arhivele Naționale a Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL.

Pentru opinia publică este relevant de reținut faptul că Arhivele Naționale ale României funcționează în directa subordonare a Ministerului Afacerilor Interne.

Cu ocazia dezbaterilor avute, colegii noștri au evidențiat nemulțumirile legate de modalitatea incorectă de reprezentare a drepturilor lor de către anumite organizații sindicale cu care nu s-au mai putut identifica, constatând existența unor posibile înțelegeri de culise cu angajatorul, fapt care i-a determinat să recurgă la decizia de schimbare.

Unul dintre cele mai arzătoare subiecte abordate în cadrul discuțiilor a fost cel referitor la inechitățile salariale existente între angajații din cadrul serviciilor/birourilor județene ale Arhivelor Naționale comparativ cu cei din Aparatul Central, deși activitatea acestora este identică, precum și discrepanțele referitoare la condițiile de muncă sau drepturile salariale dintre funcționarii publici și personalul contractual ce își desfășoară activitatea în cadrul aceluiași loc de muncă.

Pe parcursul dezbaterilor avute s-a evidențiat dorința de implicare în activitatea sindicală a colegilor tineri cât și a celor care au o experiență considerabilă în domeniul de activitate, aceștia dorind, la unison, să contribuie la schimbare. În urma alegerilor democratice realizate, participanții la activitate au votat următoarea componență a filialei:

Președinte – Alina-Nicoleta SCRECIU;

Vicepreședinte – Livia ARDELEAN;

Vicepreședinte – Diana ȘIPU;

Vicepreședinte – Suzana-Iuliana BODALE;

Vicepreședinte – Maria GINA BARA;

Vicepreședinte – DORIN BLAGA.

Le urăm succes în demersurile pe care le vor întreprinde și le dorim să obțină cât mai multe rezultate pentru colegii pe care îi reprezintă. Vă reamintim că platforma Sindicatului Europol este singura din Ministerul Afacerilor Interne care promovează autonomia organizatorică și independența financiară în rândul filialelor, la centru fiind colectate doar fondurile necesare funcționării biroului executiv.

În continuare, pentru colegii din cadrul Arhivelor Naționale ale României care vor să susțină filiala și să contribuie la schimbare, precizăm că se pot înscrie online prin completarea formularului de adeziune sau direct la reprezentanții filialei.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: S-a constituit Filiala Arhivele Naționale a Sindicatului EUROPOL

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută