Protestăm la ușa premierului Ciucă

După intrarea în vigoare a măsurilor austere adoptate de Guvern pentru al doilea an consecutiv prin care drepturile restante care se cuvin polițiștilor prin Legea salarizării nr. 153/2017 au fost amânate, în data de 02.02.2022 organizăm o amplă acțiune de protest la Palatul Victoria la ușa premierului Ciucă împreună cu celelalte organizații sindicale din poliție, penitenciare și rezerviștii militari din MAI.

Polițiștilor le-a ajuns cuțitul la os, deși de doi ani sunt constant în linia întâi în contextul pandemiei, pentru drepturile ce li se cuvin nu există bani, rămânând singura categorie bugetară căreia drepturile i-au fost călcate în picioare. Iată comunicatul de presă comun al organizațiilor sindicale:

”Angajații din poliție, penitenciare și militarii ies în stradă miercuri, 02.02.2022, ora 11:00, la București, în fața Guvernului României. Promisiunile guvernanților nu plătesc facturile și nu scad prețurile.

În data de 02.02.2022, ora 11:00, angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste la București, în fața Guvernului României (Piața Victoriei). Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, cer:
• aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);
• actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat;
• calcularea sporurilor și cuantumului indemnizației de chirie la valoarea anului 2022.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanții organizațiile sindicale din poliție și penitenciare vor solicita întâlniri cu miniștrii de resort (Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Ministerul Justiției) în vederea identificării unor potențiale soluții la revendicările sindicaliștilor.

În situația în care miniștrii de resort nu oferă garanții reale de rezolvare a problemelor semnalate de reprezentanții angajaților, președinții organizațiilor sindicale din poliție și din penitenciare, împreună cu reprezentanții organizațiilor militarilor rezerviști se vor deplasa, în săptămâna 17-21.01.2022, la sediile partidelor politice care formează actuala alianță de guvernare, pentru a aduce la cunoștința decidenților politici revendicările angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.”

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Protestăm la ușa premierului Ciucă

Distribuie

4 răspunsuri

  1. Actualizarea tuturor pensiilor militare și reducerea difetențelor , la unii le-a venit din urmă 30.000 și li s-a adăugat la pensie 500-600 lei ajungând la 5600 iar alți cu 4000 au primit doar 2, 6 % ceea ce înseamnă 70-80 lei .Nu e bătaie de joc ? Ce criterii au de dau doar la unii ?

  2. Da va trebui să ieșim în număr cât mai mare pentru ca așa nu se mai poate ,haideți cu toții sa ne cerem drepturile !!!

  3. Sunati adunarea! Dati ORDIN DE ADUNARE ,si ca militari care respecta ,,ordinul primit” vom fi prezenti pentru apararea drepturilor !

  4. Sau VRS egal cu cel aplicat celor din justiție, în cuantum de 605 lei, actualizarea pensiilor militare cu soldele cadrelor militare în activitate, identic cu pensiile magistraților.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută