Primar PSD către polițiștii care l-au amendat: „Vreți șpagă?”

Tupeu incredibil pe unul dintre primarii din județul Giurgiu. Marian Pătuleanu, primarul comunei Singureni, a fost depistat de un echipaj al Serviciului Rutier Giurgiu circulând cu viteză excesivă în localitate, cu mașina sa de lux. După ce a fost oprit și a văzut CĂ CAlitatea sa de primar, proprietar de moșie, nu înseamnă nimic în fața colegilor care îi scriau procesul verbal pentru a-i aplica sancțiunea contravențională prevăzută de Codul rutier, acesta s-a dezlănțuit.

De la invocarea spiritelor și până la înșiruirea tuturor șefilor pe care el îi știa: „Tache, Popescu și șefu lu Georgescu (n.r. Inspectorul șef al IPJ Giurgiu)”, primarul îi amenință pe cei doi polițiști și îi denigrează întrebându-i de ce stau „la șpagă pe vremurile astea”. Mai mult, primarul agramat invocă chiar starea de urgență pentru a scăpa de amendă afirmând că el vine de la ședința de la Prefectură unde i s-a spus să se grăbească să „izoleze oamenii” , iar el nu este lăsat pentru că a fost oprit și i se aplică amendă.

Un alt moment siropos este cel în care primarul agramat își dă arama pe față  și ne dezvăluie cum vede el sistemul și colaborarea instituțională. Le spune celor doi polițiști că prefectul „a spus la ședință să ne ajutăm reciproc (n.r. primarii) cu poliția și voi ce faceți, îmi dați amendă la radar?!”. Este dovada vie că unii aleși locali tratează instituțiile statului ca pe niște servicii de consierge care sunt la dispoziția lor.

Punctul culminant însă, este atins în momentul în care primarul agramat acuzându-i pe polițiști că: „stătea ascunși, la japcă”, le cere socoteală de ce au îndrăznit să stea pe „proprietatea lui”. Inițial am crede că polițiștii chiar s-au postat la el în curte, dar nici vorbă de așa ceva. Primarul de fapt le cere ordinul de serviciu să vadă el cine le-a dat consimțământul polițiștilor să staționeze pe drumul județean în comuna Singureni (unde el este, încă, primar), pentru că spune el: „am acte să vă arăt că localtatea este proprietatea mea”.

Cu așa un final apoteotic, demn de a striga „medicamente, medicamente”, reprezentanții organizației noastre vor sesiza unitatea de parchet pentru a se analiza dacă această tentativă de „trafic de influență” întrunește elementele constitutive ale infracțiunii, cu latura agravantă reprezentată de invocarea stării de urgență și a pandemiei ca și pretext pentru a scăpa de aplicarea legii.

Felicitări sincere colegilor care nu au cedat în fața acestor presiuni și au aplicat legea în cazul primarului, la fel ca și în cazul oricărui alt cetățean care nu are o anume poziție socială. Primarul agramat amendat „la radar” a primit 4500 lei amendă pentru faptele săvârșite.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Primar PSD către polițiștii care l-au amendat: „Vreți șpagă?”

Distribuie

9 răspunsuri

  1. Felicitari Domnilor POLIŢIŞTI……….In primul rând pentru faptul că nu s-au lăsat intimidaţi de această LICHEA…….

  2. Mi se pare ca politia nu a facut suficient in cazul asta. Trebuia amendat si pentru incalcarea normelor de ordine si liniste publica, cat despre trafic de influenta nu mai zic. Cu atitudinea aia, in alta tara, ar fi fost arestat. Dragi politisti, nu va lasati intimidati de nesimtiti din astia si nu faceti exceptii. Mergeti cu ei pana la capat. Succes in continuare.

  3. În Germania îl puneau pe burta, cătușe, la arest și stătea acolo pina cind isi revine. Dacă e în misiune, trebuie sa prezinte documente oficiale, sa aibă sirenă, si sa dovedească ca e un misiune. E totuși stare de urgenta.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută