Premii pentru șefi și mai puțin pentru polițiști

Problemă veche împărțirea salariilor de excelență peste tot în Poliția Română. La IPJ Bacău șefii sunt cei mai excelenți în merite deosebite, în timp ce subalternii lor nu sunt „buni” deloc.

Cei care muncesc cu adevărat și țin în spate cu rezultatele lor întreg inspectoratul de poliție, inclusiv gradele de chestor pe umerii gârboviți de muncă ai inspectorului șef, sunt lăsați la urmă, li se aruncă doar firimituri. Paradoxul este că în timp ce șefii sunt „excelenți”, subalternii care generează rezultatele cu care se laudă conducerea, sunt „banali” la rezultate.

Solemnă tare adunarea din sediul unității de poliție. Participanții au fost doar anuntați cine sunt cei care vor fi premiați cu salarii de excelență în primele 6 luni ale anului 2021, fără niciun fel de argumentare, de dezbatere, de consultare sau de justificare  pentru decizia de acordare a acestei majorări, cunoscută și sub numele de „Oscar”.

Am aflat, astfel, că vor avea un salariu mărit substanțial, probabil viitoarele nume care se vor pensiona, următorii ofițeri cu funcții de conducere din IPJ Bacau:

  • șeful SICE, șeful Poliției Mun. Bacău, șeful Secției 2 de Poliție Bacău, adjunctul șefului Secției 1 de Poliție Bacău, șeful Serviciului Rutier, șeful SAS, șeful Serviciului Cabinet, șeful Serviciului Financiar, Șeful Serviciului Logistic, șeful Servicului Resurse Umane…șeful, șeful, șeful….

Spre finalul ședinței s-a spus printre rânduri că vor mai fi premiați încă 14 polițiști cu funcții de execuție, cu procentul cel mai mic. Ciudat este faptul că lista de mai sus este ținută la „secret”, deși ar trebui ca numele celor nominalizați să se regăsească la intrarea în orice unitate de poliție din Bacău, pentru ca fiecare polițist care își dorește acest „Oscar” să știe ce merite „excepționale” trebuie să îndeplinească.

Cum era de așteptat procentajele mari de 40%, 50% au revenit șefilor sârguincioși, expuși riscurilor de a fi ultragiați, chiar uciși de aerul condiționat din birou în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu. Iar procentele de 30% au  primit polițiștii operativi, ăia leneși, care nu fac nimic, care nu aduc niciun fel de contribuții statisticilor care îi țin în funcții pe șefii excepționali, ale căror merite nu le vom afla niciodată.

Când politicul își va dezlipi ciubota de pe fețele managerilor slugarnici, când numirile în funcții de conducere se vor face doar pe criterii profesionale și de meritocrație, când salarizarea se va face după munca depusă nu după gradele și funcțiile deținute, probabil Poliția Română va fi doar în slujba cetățeanului. Acum e la mâna unor oportuniști care conduc țara, la cheremul locotenenților lor din „sistem”.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Premii pentru șefi și mai puțin pentru polițiști

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută