Polițiștii din Harghita au înființat filiala Sindicatului EUROPOL

Astăzi, începând cu ora 10.00, în sala de ședințe a Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, a avut loc ședința de constituire a Filialei Harghita a Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL.

Dezbaterile la care au participat atât polițiști cu funcții de execuție cât și cei ce ocupă funcții de conducere la nivelul subunităților din subordinea IPJ Harghita s-au întins pe durata a 2 ore, fiind atinse subiecte ce țin de pregătirea profesională, de drepturi salariale, dar și problemele pe care le întâmpină polițiștii în exercitarea atribuțiilor de serviciu, unul din punctele sensibile fiind modalitatea de realizare a planificărilor lunare în serviciu.

Pe parcursul discuțiilor purtate s-a evidențiat dorința de a contribui la activitatea sindicală deopotrivă a polițiștilor mai tineri, dar și a celor cu experiență și care la unison vor să participe la schimbare.

După prezentarea principiilor de funcționare a organizației noastre, s-a derulat procesul electiv în urma căruia colegii prezenți au votat următoarea componență a conducerii filialei:

1. Președinte – Răzvan-Marius STRAIA;

2. Vicepreședinți – Eugen-Cristinel Filip, Rareș-Ciprian TODERICĂ, Augustin-Răzvan BUCUNEA.

Le urăm succes în demersurile pe care le vor face și la cât mai multe rezultate pentru colegii pe care îi reprezintă. Vă reamintim că platforma Sindicatului EUROPOL este singura din MAI care promovează autonomia organizatorică și independența financiară în rândul filialelor, la centru fiind colectate doar fondurile necesare funcționării Biroului Executiv Central.

Din cauza activităților operative în care a fost angrenată conducerea IPJ Harghita, aceasta nu a putut participa la ședință, însă în perioada următoare vom coresponda cu reprezentanții instituției pentru a le aduce la cunoștință problemele prezentate de către membrii organizației noastre.

În încheiere, îi informăm pe colegii noștri din cadrul IPJ Harghita, care doresc să susțină demersurile organizației noastre, că se pot înscrie în continuare direct la reprezentanții filialei sau online prin accesarea următorului link:  http://sindicateuropol.ro/vreau-sa-devin-membru/.

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii din Harghita au înființat filiala Sindicatului EUROPOL

Un răspuns