Poliția Română subjugată de infractori

Toți vedem cu ochiul liber ce se întâmplă acum cu Poliția Română, cum politicienii și guvernanții își bat joc de sistemul creat cândva pentru protejarea cetățenilor de infractori. În cârdășie cu slugile lor politice din interiorul sistemului, miniștrii numiți de partidele trimise în Parlament prin voturi legale sau mai puțin corecte, oricum insuficiente în comparație cu populația cu drept de vot, și-au dus cu succes la îndeplinire planurile diabolice de a distruge poliția, prin orice mijloace .

Siguranța cetățenilor nu se regăsește în planul de guvernare și nici în fișele de post ale șefilor din IPJ Neamț, direct răspunzători cu planificarea polițiștilor în patrulele de siguranță publică. De foarte multe ori am atras atenția că ne aflăm într-o situație extrem de gravă, că structurile de ordine publică  au fost decimate, iar pe străzile din orașele județului vedem din ce în ce mai puțini polițiști.

O singură patrulă de poliție, deseori pedestră, într-un oraș sau municipiu este extrem de puțin în comparație  cu nevoile cetățenilor care știu că trebuie să fie protejați de către polițiști.  Aceștia constată, cu mâhnire însă, că sunt într-un real pericol atunci când merg pe stradă, că probabilitatea ca o patrulă de poliție să răspundă în timp util unui apel de urgență este foarte mică.

Au murit polițiști la datorie din vina șefilor care i-au planificat singuri în serviciu. Au fost ultragiați polițiști pentru că făceau parte din singura patrulă dintr-un schimb și nu a avut cine să le vină în sprijin.

Clanurile mafiote  își fac  propriile legi, terorizează comunități întregi, doar din vina  șefilor din inspectorat  care au asistat nepăsători la ascensiunea lor infracțională, mulțumiți că au un salariu de excelență, un confort social și o “ștângă” la partid.

Stimați cetățeni, doar din vin lor, acum, noi și dumneavoastră, suntem pe cont propriu, trebuie să ne construim singuri cazemate în fața năvălitorilor infractori. Statul nu mai este capabil să ne apere, de fapt nu cred că și-a dorit vreodată așa ceva. Suntem deja obișnuiți cu războaiele de stradă dintre interlopi sau grupări etnice. Dureros e că nu luăm toți atitudine și să le impunem celor care sunt plățiți din bani publici să-și facă datoria, să ne apere, pe dvs și pe noi polițiștii, de răufăcători.

Toate acestea ne confirmă bănuiala că mafia nu este în stradă, ci în Poliția Română. Se impune o reformă riguroasă a întregului sistem polițienesc. Nu mai amintesc de schimbările care ar trebui să aibă loc la vârfurile fiecărei subunități de poliție din IPJ Neamț sau  Biroul de  ordine publică. Însă, fără voință politică nu se poate realiza așa ceva. Vrem, nu vrem, ajungem tot la politicieni sau mai bine zis la mahalagii din Parlamentul României, așa cum ne-au dovedit că sunt în ultimele zile. Să-i punem la treaba, zic. Dar ăsta-i alt subiect.

Revenind la oile noastre, la managerii aripioară cum i-am denumit cândva, pentru că și-au pus absorbantele invers și au rămas lipiți de fotolii, vă întrebăm pe dvs, cetățeni ai județului Neamț, ce-i de făcut ?

Până la viitoarele voturi mai e cale lungă și nici atunci nu cred că se va schimba ceva. În fiecare zi polițiștii sunt ultragiați, tupeul infractorilor protejați de legi blânde e din ce în ce mai vizibil. Nimeni nu se mai simte în siguranță pe străzile din Piatra Neamț, Roman sau  Târgu Neamț .

O ieșire din această situație trebuie să existe, nu se poate să continue la infinit războiul politicienilor împotriva propriilor votanți și al șefilor din poliție împotriva cetățenilor și a polițiștilor. În ciuda  celor spuse până acum, să știți că avem printre noi și polițiști eroi, cum sunt cei de la Târgu Neamț care au intervenit în acea încăierare dintre două grupuri de etnie roma.

Din păcate salariile de excelență sunt împărțite între cei care îi trimit pe polițiști la moarte sigură. E într-adevăr  o lucrare de excepție să nu-ți pese de viața celui pe care îl planifici într-o singură patrulă.

Cănărău Ioan, Vicepreședinte Sindicatul Europol

Sindicatul EUROPOL: Poliția Română subjugată de infractori

Distribuie

Un răspuns

  1. Luptati cat mai puteti ,politicienii de orice culoare vor sa distruga sindicatele , nu le suporta pentru ca incomodeaza se simt controlati ..Felicitări în tot ceea ce faceti !

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută