Poliția de Frontieră Română începe să distribuie noua uniformă

După o lungă perioadă de timp de aproape 2 ani de la debutul procedurii privind realizarea noii uniforme, în care instituția s-a confruntat cu o serie de contestații, procese in instanță care au blocat efectiv achiziția unor elemente de uniforma, în sfârșit, Poliția de Frontieră Română demarează procedura de distribuire a noii uniforme.

Calendarul de distribuire a noii uniforme  de serviciu pentru poliția de frontieră se va împărți în două etape:

  1. Etapa 15.04.-15.07 2024 când va fi distribuite elementele de uniformă care se află în depozitul IGPF: pantaloni (cu mesadă detașabilă pentru iarnă),cămașă ,bluză, bluza tactică, jachetă (cu mesadă detașabilă pentru iarnă), centură tactică (dublă, atât pentru pantaloni, cât și pentru elementele din dotare), șapcă, fes, șosete și însemnele PFR)
  2. Etapa 15.07-30.12.2024 când vor fi distribuite celelalte elemente de uniformă rămase până la dotarea integrală a polițiștilor de frontieră;

Distribuirea la structurile teritoriale se va face prin grija responsabililor  pe această linie de muncă, urmând ca fiecare ITPF să asigure distribuirea la fiecare sector al poliției de frontieră in parte, nefiind nevoie ca polițiștii de frontieră să intre în posesia acesteia de la sediul inspectoratului. Pentru structurile aeroportuare din țară, distribuirea se va face prin grija responsabililor din cadrul IGPF care vor trimite la fiecare structură teritorială noua uniformă.

Promoția de elevi ai SPAPF ”Avram Iancu” Oradea, aprilie 2024, vor primi în perioada imediat următoare aceste elemente de uniformă  enumerate mai sus, plus bocancii tactici.

Materialele din care sunt confecționate elementele de uniformă ale Poliției de Frontieră Române sunt de o calitate  net superioară față de ceea ce am observat până acum la alte arme din MAI,  urmărind cu strictețe ca firmele care confecționează uniforma să respecte în tocmai toate caracteristicile tehnice, efectuând chiar verificări inopinate la fabricile de producție pentru a testa materialele în cadrul laboratoarelor de analiză a produselor textile.

E necesară acordarea unei atenții sporite în ceea ce privește curățarea uniformei , fiecare element având instrucțiuni de curățare, fiind indicat ca temperatura de spălare să fie 30-40 grade.

Începând cu luna mai și până în luna august 2024, polițiștii de frontieră vor fi alocați la echipament în sistem mixt, bani+ uniformă,  scăzându-se din valoarea bănească  lunară în funcție de valoarea elementelor de uniformă primite de fiecare polițist.

Chiar dacă până acum Poliția de Frontieră Română nu a ieșit în față cu comunicate de presă sau alte recepții, putem spune că  noua uniformă e un real succes al echipei care s-a ocupat ca tot procesul de realizare să fie bine pus la punct și cu siguranță va fi pe măsura așteptărilor colegilor noștri.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

 

 

Sindicatul EUROPOL: Poliția de Frontieră Română începe să distribuie noua uniformă

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută