Pensiile militare vor fi reactualizate. Anunțul a fost făcut de Casa de Pensii Sectorială

În perioada imediat următoare, Casa de Pensii a anunțat că va proceda la actualizarea pensiilor militare mai multe categorii de pensionari din cadrul MAI, având în vedere o serie de principii prevăzute de legislația în vigoare. În cele ce urmează, redăm integral informarea Casei de Pensii Sectoriale.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Pensiile militare vor fi reactualizate. Anunțul a fost făcut de Casa de Pensii Sectorială

Distribuie

32 de răspunsuri

 1. Buna ziua Daca sunteti in clar cu legile in vigoarespunetimi va rog ce se poate face in cazul cind pensionarul milita este angajat in continuare, si plateste contributia la fondul de pensii.Celor civili se recalculeaza annual, asa cum se recalcula si mie inainte de2016, dar de atunci nici Casa de Pensii sectorial MAI si nici cea judeteana Covasna nu accepta cererea. Fiecare spune ca nu el ci cealalta casa este abilitat.

  1. La împlinirea vârstei de pensionare, dacă aveți cel puțin 15 ani de cotizație în viața civilă veți putea deschide un nou dosar de pensionare (civil) la Casa de Pensii Covasna. Deci o sa aveți 2pensii.Una militară de serviciu și una civilă pe baza de puncte.

   1. La implinirea varstei de 65 de ani va adresati Casei Judetene de pensii cu documentele din care sa rezulte perioada lucrata ptr deschiderea dreptului de pensie. Nu este obligatorie vechimea de 15 ani deoarece la noul dosar de pensie atasati obligatoriu si Decizia de pensie militara !

 2. la pct.2 si 3 ma poate lamuri concret cineva. Daca in 2015 sa iesit din MAI-politist la pensie pe grad professional, beneficiaza de actualizare?, fiindca vad ca la pct.3 si 4 prevede ca politistii nu beneficiaza de actualizare.

 3. Buna ziua,
  Am si eu o intrbare fiind pensionar de la M.Ap.N, unde toti se bat pentru functii si cand ai vrea sa intrebi ceva, nimeni nu stie.
  Pentru noi pensionari de la M.Ap.N., cine ne recalculeaza? sau le noi se aplica principiul *nu se poate ca nu vrea X sau Y*
  Va multumesc anticipat!

 4. Cei care au lucrat ca polițit cu statut special in cadrul Servicilor Publice Comunitare beneficiaza de majorare.

 5. Cam greu de inteles comunicatul (sau eu sunt mai greu de cap). Eu m-am pensionat in 2004, nu stiu daca beneficiez sau nu de actualizare. Poate cineva sa-mi spuna ?

 6. Buna dimineata! Din ce data se recaculeaza pensia ? atunci primim si noua Decizie de recalculare Daca cineva cunoaste,rog sa imi comunicati si mie Multumesc

 7. Fiti amabil va rog, cum sa-mi calculez pensia in luna mai 2020, daca la acea data fac 15 ani in politie – grupa I de munca, 38 de ani vechime totala in munca, si voi avea varsta de 55 ani (Agent Sef) ? Daca am o poprire pe salariu pt o datorie la banca imi influienteaza calculul pensiei?
  Imi puteti da o formula exacta de calculare a pensiei pentru datele de mai sus?

 8. Sint trecut in rezerva pt.limita de virsta in anul 2003 si am o vechime miltara de 16 ani ,doa luni si 20 zile dintre care 14 si 6 luni inconditii speciale ,am o pensie de 2200 lei ! Am iesit la pensiecu grad militar, De care lege mai avantajoasa Beneficiez ?

 9. BUNA ZIUA. AM SI EU O INTREBARE SI POATE GASESC O REZOLVARE. SUNT PENSIONAR AL MAI DIN 2000. OFITER SUPERIOR,STUDII SUPERIOARE, FUNCTII DE COMANDA,37 DE ANI VECHIME . AM COMUNICAT PERIOADA PENTRU CALCULAREA PENSIEI DAR NESTIIND MODUL DE CALCUL NU AM RAPORTAT PERIOADA IN CARE AM FOST SI COMANDANT SI NU MI SA CALCULAT PIERZAND UN PROCENT DE CEL PUTIN 20% DIN CALCUL PENSIEI. NU MAI POT FACE NIMIC ? PLUS DE ACEASTA AM O PENSIE MAI MICA CU CEL PUTIN 25-30% MAI MICA DECAT A UNUI SUBOFITER CARE NU ESTE VINOVAT DE ACEST LUCRU. DAR NICI EU NU CRED CA SUNT VINOVAT CA NU AM STIUT CUM SE CALCULEAZA PENSIA SI CE SE IA SI CE NU SE IA IN CALCUL. POT BENEFICIA DE O ALTA RECALCULARE ACUM CAND SE SPUNE CA SE VA RECALCULA PENSIILE. ESTE NEDREPT ZIC CU ACEASTA DISCREPANTA DINTRE UN OFITER CU STUDII SUPERIOARE SI UN SUBOFITER,MAISTRU MILITAR ETC. VA ROG SPUNETI-MI UNDE SI CUM SA MA ADRESEZ. CU MULT RESPECT.

  1. Do
   mn

   Le
   ,,superior” ,dar important te mai crezi raportandute la subofiteri?!!! Desi esti cam expirat…….unde mai pui ca acei ani lucrati ca ,,superior” (vezi doamne), ti-ai castigat leafa 90% pe spatele subofiterilor care zi de zi fac munca exclusiva de teren, pe cand dumneata o cam frecai nitel prin birouri, etc, etc….

  1. Toata viata ati facut comparatie cu subofiterii? Ei nu sunt tot cadre militare?
   La modul cum gandesti nu meriti nici pensia asta diminuata, domnul cu studii superioare si grade superioare.
   Nu esti nici macar echivalentul unui caporal de schimb.

 10. De aceste reactualizari ale pensiei in raport cu majorarile salariale ale activilor din 2017 beneficiaza doar pensionarii militari proveniti din structuri militare ,nu si fosti politisti ori din ANP,din cauza ordonantei LOV nr 59/2017 care le plafoneaza cu 15 sept 2017.

 11. Daca am iesit la pensie la limita de varsta in octombrie 2013 din politie, beneficiez de aceasta recalculare?

 12. Am analizat acest comunicat al Casei de Pensii, recunosc ca mi-a luat ceva timp sa-l inteleg, am priceput urmatoarele…se recalculeaza pensiile pentru cei care au iesit la pensie pana la data de 30.06.2017, (cu excepția celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016).
  Pe scurt asta inseamna ca se recalculeaza pensiile pentru militarii /politistii care au iesit la pensie in perioada 01.01.2016 – 30.06.2017
  Preconizez o noua recalculare avand in vedere publicarea in MOF si intrarea in curand in vigoare a Legii nr. 194/2018.

 13. Am fost pensionat anticipat parțial in anul 2009. In prezent sunt beneficiar al pensiei pentru limita de vârstă. Beneficiez sau nu de aceasta recalculare? Mulțumesc anticipat!

 14. Concret :
  – care dintre pensionarii MAI vor beneficia de această recalculare (ce-i ieșiți la pensie din _______, până la ________);
  – când vor fi efectuate aceste plăți, dacă se fac integral la toți pensionarii odată sau eșalonat;
  – care este procentul cu care se va majora pensia.

 15. Ma poate lamuri si pe mine cineva? Am iesit la pensie din MAI in 2016, luna mai, la limita de varsta (56 ani si 4 luni) cu o vechime de 15 ani si 10 luni, dar mai am vechime civila inca 23 ani, lucrati in Uzina Mecanica Plopeni (unde mai am grupa inca 9 ani) Acesti ani de civilie nu ar trebui sa mi se adauge in vreun mod ca spor la pensia din MAI? Multumesc anticipat celor care ma pot lamuri!

 16. Buna ziua!Am iesit la pensie in iunie 2010,cu gradul ag.sef principal.In urma recalcularii pensiei(2017)am fost avantajat,dar sincer,nu cunosc care a fost baza de calcul.Vechimea in politie a fost de 24 ani si 10 luni.Va rog,sa ma indrumati,daca se merita sa fac cerere,pentru actualizare,conform Comunicatului prezentat de dvs.Va multumesc!

 17. am iesit la pensie in iulie 2016 si pana la aceasta data |septembrie 2018| nu am primit nimic : stie cineva pana la ce data se recalculeaza? va multumesc.

 18. Sint trecut in rezerva si scos la pensie din anul 2003 si am iesit la virsta de 55 ani conform legii pe atunci in vigoare ,am o vechime militara de 16 ani ,2 luni si 20 de zile conform deciziei de pensionare, si nu am primit nimic in urma recalcularii din 2017 data cind s-a actualizat pensiile militare la toti cei din MAI ,deci am o pensie totala ,cu anii din viata civila de 2020 lei si o vechime totala in munca de 39 de ani , doresc un raspuns din partea dvs in ce priveste corectitudinea aplicarii legilor in cazul meu !

 19. Sint trecut in rezerva si scos la pensie din anul 2003 si am iesit la virsta de 55 ani conform legii pe atunci in vigoare ,am o vechime militara de 16 ani ,2 luni si 20 de zile conform deciziei de pensionare, si nu am primit nimic in urma recalcularii din 2017 data cind s-a actualizat pensiile militare la toti cei din MAI ,deci am o pensie totala ,cu anii din viata civila de 2020 lei si o vechime totala in munca de 39 de ani , doresc un raspuns din partea dvs in ce priveste corectitudinea aplicarii legilor in cazul meu !

 20. Bună ziua Tatăl meu a lucrat în Mai și a decedat în anul 2015 Am înțeles că s-ar mai da 25 la sută din pensia lui la soției va rog sa ne spuneți ce acte ne trebuie

 21. Buna ziua . Daca m-am pensionat in iulie 2016 beneficiez de actualizare , pentru ca vad ca nici cu inflatia nu au fost marite pensiile . Ms.

 22. Buna ziua. Consider ca este corect sa se faca eventualele corectii ,la pensii, din oficiu, daca apar noi reglementari. Pensionarii pot sa fie in eroare de informare sau de interpretare a prevederilor in domeniu. La casa de pensii sunt specialisti platiti pentru a gestiona pensiile fostilor politisti, deci sa corecteze daca este cazul. Sunt discrepante uriase intre pensiile celor iesiti la pensie la date diferite , avand aceleasi conditii de functie, grad, vechime etc. Deci , este o gogoasa afirmatia ca se actualizeaza astfel incat la conditii de munca ,vechime, grad, functie etc. egale, pensiile vor fi egale.La solicitarile repetate la casa de pensii de a primi explicatii fata de aceasta situatie, mi s-a raspuns ca pensia a fost calculata corect , chiar daca este jumatate fata de pensiile unor fosti colegi pensionati mai recent. Multa sanatate la toti!

 23. Sint pensionat din anul 2000 cu 15,6 ani efectiv agent strada cu scoala stagiu militar,si un pic in civ. in calcul 20,6 ani . Dar am vechime totala 37,6 ani . Am luat ordonanta la acea data . La recalculare din 30 mai 2017 conf. L=223 au mai luat din ea 330 ron din faimoasa suma in plata 1739 ron. I-mi spune si mie cineva, oare se va mai marii vrodata ptr.ca punctajul meu este de 2,34 puncte ori 1100 cit e la civili ar trebui sa am o pensie de 2574, Acum ce sa inteleg EU ca ma Fura statul de doua orii . Multumesc celui care ma ajuta.!!!

 24. Buna ziua,
  Sotul meu a decedat in anul 2014 si era pensionar MAI. Conform noilor reglementari
  sotia supravietuitoare are dreptul la 25% din pensie.
  Ce conditii trebuiesc intrunite si ce acte trebuie. Va multumesc pt, ajutor.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *