Ordonanța prin care se acordă 1/4 din drepturile restante rămâne la avizat în CES

Așa cum vă anunțam săptămâna trecuta,  un proiect de ordonanță de urgență al coaliției aflate la guvernare a fost trimis la avizat, astfel ca până la sfârșitul lunii august să fie deja emisă ordonanța și să producă efecte, iar  la salariul încasat pe 14 septembrie, polițiștii să primească un sfert de restanța salarială rezultată din aplicarea Legii nr. 153/2017.

Practic, polițiștii vor primi fi sume brute cuprinse între 200 și 350 lei ( 120-200 lei net aproximativ) în condițiile în care salariile sunt înghețate de doi ani de zile, sporurile salariale sunt raportate în continuare la anul de referință 2009, adică în urmă cu 13 ani, iar prețurile la carburant, energie sau alimentele de bază au explodat în numai câteva luni.

Astăzi Consiliul Economic si Social a stabilit termen de avizare până pe 19.08.2022, iar  în ședința de guvern imediat următoare, ordonanța să fie emisă. Am transmis o serie de amendamente atât CES-ului , cât și Guvernului pentru aplicarea în integralitate a legii salarizării și crearea unei stări de normalitate în rândul polițiștilor. Ceea  ce se știa încă de la sfârșitul lunii iulie, a spus-o și ministrul finanțelor astăzi la protestul din fața instituției pe care o conduce, adică nimic nou, ci doar firimiturile deja promise.

Stăm și ne întrebăm retoric, sunt polițiștii buni doar de eroi de sacrificiu primind de fiecare doar câte un colț  din drepturile care li se cuvin, deși riscurile la care sunt supuși și privațiunile pe care le au colegii noștri sunt incomensurabile. Vom continua formele de protest și ne vom folosi de toate pârghiile pentru ca legea salarizării să fie aplicată în integralitate,  în  condițiile în care pentru alte categorii sociale au fost identificate soluții de majorări salariale de 15%.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Ordonanța prin care se acordă 1/4 din drepturile restante rămâne la avizat în CES

Distribuie

6 răspunsuri

  1. Slabi mai suntem si neuniti.. multa palavrageala si nimic concret. Sa modificam constitutia. Drept.la greva!!!.

  2. Polițiștii, cu precădere cei de la Ordine Publică, se expun la riscuri foarte mari, dar nu la asta se rezumă activitatea structurilor de poliție. Eu aș insista mai mult pe dosarele penale instrumentate de polițiști. Insistați mai mult pe munca poliției judiciare, dacă doriți să sensibilizați pe cineva, doar cu riscurile la care se expun polițiștii nu impresionați pe nimeni. Părerea populației este că polițistul stă la crâșmă de vorbă cu sătenii.

  3. Pana nu vom bloca activitatea, chiar crede cineva ca vom obține NORMALITATEA ? Asta trebuie făcut. Cum judecătorii și medicii au putut ?

  4. Nu stiti sa va aparati drepturile castigate. Iesiti in strada ,chemati si rezervistrii si ramaneti in strada pana va castigati drepturile.Aparati legile ca asa va este menirea! Aveti legi date si nu sunteti in stare sa vi le aparati! Ce legi aparati voi daca nici pe ale voastre nu sunteti in stare sa vi le aparati?

  5. Ce facem cu decontarea chiriei/ratei la bancă? Ministrul Bode primește 4.600 lei net/ lună, iar noi 460 lei net/lună. Ministrul Bode are salariul calculat la nivelul lui 2022, iar noi avem salariul calculat prin raportare la venitul din decembrie 2009.
    Trageți singuri concluziile!

    P.S. Sper să lăsați comentariul vizibil. Mulțumesc!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută