Am început protestele pe termen nelimitat. Primul e la Ministerul Muncii

Polițiștii sunt din nou sacrificați în ceea ce privește aplicarea Legii salarizării întrucât Guvernul României, indiferent de componența coaliției, alege și de această dată să ne „onoreze” cu promisiuni deșarte așa cum a făcut-o din luna decembrie a anului 2020 prin emiterea ordonanței austerității în baza căreia am fost desemnați ca fraierii de serviciu pentru care aplicarea celor 2 tranșe restante din Legea 153/2017 trebuie să suporte amânare.

Modul batjocoritor în care personalul din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională este amăgit periodic cu acordarea unor firimituri din drepturile salariale restante care nu acoperă inflația de 14%, în timp ce puterea de cumpărare a scăzut sub nivelul salarial deținut înaintea aplicării Legii salarizării din 2017 a condus la înregistrarea unui val de demisii, ultimele fiind înregistrate inclusiv la nivelul inspectoratelor de poliție județene, care însă nu sunt evidențiate de factorii de conducere din MAI pentru a masca în mod intenționat faptul că profesia de polițist nu mai este deloc atractivă.

În aceste condiții, Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare afiliate Federației Publisind și Blocului Național Sindical declanșează o nouă serie de proteste pentru aplicarea integrală a Legii-cadru privind salarizarea, cât și pentru recunoașterea complexității muncii care implică riscuri deosebite ce nu sunt compensate în mod corespunzător prin legislație.

Astfel, începând de miercuri, 17 august 2022, ora 12:00, organizația noastră împreună cu Sindicatul Polițiștilor de Penitenciare va protesta în fața Ministerului Muncii pentru susținerea aplicării Legii nr. 153/2017, act normativ ce a fost suspendat prin ordonanțe de urgență începând cu anul 2020.

Trebuie să înțelegem că de pe margine nu se poate schimba cursul destinului nostru, ci doar printr-o implicare activă și o participare masivă la protestele organizate vom putea determina factorii guvernamentali să-și îndrepte atenția asupra drepturilor noastre și să înțeleagă importanța muncii noastre pentru societate.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

 

Sindicatul EUROPOL: Am început protestele pe termen nelimitat. Primul e la Ministerul Muncii

Distribuie

8 răspunsuri

 1. Asa este de pe margine nu vom rezolva mai nimic haideți cu toții sa ne unim in strada alt fel prin pasivitate va fi la fel ca până acum!!

 2. Fără grevă generală în MAI, nu se va mișca nimic. Actualii guvernanți sunt mult preacurviți să facă și altceva în afată de promisiuni. GREVĂ.

 3. Nu nici un ban in plus , să vi se mărească salariile atunci când o să învățați să respectați cetățeni și veți aplica legile corect , când veți face curățenie în poliție și când vor fi sancționați polițiști care fac abuzuri și încalcă legea ,

  1. Faci parte din ,,TURMA,, lui Becali..de aceea va manipuleaza politicieni…s-au mai grav esti ,,FETITA,,si porti pantaloni scurti!!!

  2. Domnule Plesa, in fiecare zi sunt polițiști plimbați in cătușe la știri, ce dovada mai buna vreți că poliția și justitia funcționează și împotriva propriilor angajați căre incalca legile statului .
   Nu cumva și noi cetățenii avem lipsurile noastre și ne-am învățat numai sa cerem fara sa oferim nimic la schimb ?

 4. Faceti publica la toate posturile de televiziune si adunati toti rezervistii. Vor veni in numar mare doar daca stiti sa ii adunati.Toti sunt nemultumiti de tratamentul discriminatoriu pe care il practica actualii guvernanti. Aveti puterea de merge pana la capat ,mai ales ca sunteti privilegiatii din sistem avand sindicat ,va puteti lupta pentru drepturile ce vi se cuvin.

 5. O masura de luat in seama ar fi ca nici o structura a MAI sa nu mai aplice amenzi si sanctiuni complementare! Doar avertismente, si asta oricat timp e nevoie! Daca suntem uniti cu totii si nici un politist nu mai aplica amenzi timp de 6 luni, sa vedeti cum se schimba situatia!
  In acest fel nu poti fi acuzat de favorizarea infractorului si nu ti se poate face nimic pe cale disciplinara! Trebuie doar sa fim uniti. Dar din pacate mereu vor exista lingaii, de care eplin sistemul!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.