În perioada 5-10 octombrie 2019, la Hotel „Meridian” din Mamaia, jud. Constanța, a avut loc Consiliul Național al Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL la care au participat reprezentanții din teritoriu ai organizației.
Au fost 4 zile intense în care am stabilit politica sindicală pentru viitor, am luat decizii cu privire la organizarea Sindicatului EUROPOL și am alocat un interval de timp consistent chestiunilor ce țin de legislație, probleme profesionale și modalități prin care ne putem perfecționa, în calitate de reprezentanți sindicali, pentru a avea capacitatea să oferim rezultate cât mai bune membrilor pe care îi reprezentăm.
Cu toate că agenda noastră poate părea atipică în comparație cu alte „întruniri” sindicale cu care ați fost obișnuiți, noi am profitat de acest moment pentru a aborda întreaga problematică cu care ne confruntăm. Mai mult, panelurile pe care le-am organizat, au vizat și un element deosebit de important care ne preocupa în mod constant, respectiv necesitatea asigurării pregătirii profesionale, pregătirii fizice și pregătirii tactice a polițiștilor.
În ultima parte Consiliului Național, președintele Sindicatului EUROPOL a lansat în dezbatere tema „Reformarea sistemului de poliție la nevoile actuale”. La dezbatere au participat:
- Ricardo Valadas – Președintele Consiliului European al Sindicatelor din Poliție (CESP)
- Jesus Lira Calvo – Secretarul General al Consiliului European al Sindicatelor din Poliție (CESP)
- Comisar șef Alexandru Grecu – director adjunct Direcția Resurse Umane IGPR
- Chestor principal de poliție Liviu Bute – adjunct al inspectorului general din IGPF
- Comisar șef Octavian Predescu – directorul Direcției Migrație din cadrul IGI
- Mariana Kniesner – vicepreședinte al Blocului Național Sindical
- Andy Nagy – vicepreședinte Federația PUBLISIND
În cadrul dezbaterii, au fost abordate discuții referitoare la modalitatea deficitară și subiectivă în care sunt acordate salariile de lucrări de excepție, discriminările cu privire la încadrarea în condiții de muncă a polițiștilor din diferite județe, nerespectarea cadrului normativ cu privire la pregătirea fizică și profesională a polițiștilor, lipsa dialogului social la nivelul unor inspectorate de poliție, dar și dreptul polițiștilor de a avea al doilea job.
Din partea invitaților am fost informați că documentația privind concursurile de trecere în corpul ofițerilor sunt pregătite, fiind necesară doar semnarea acesteia de către ministrul de interne. De asemenea, ne-a fost confirmată informația referitoare la intenția de schimbare a uniformei de serviciu. În acest moment exista trei variante de uniforme care sunt în testare la câțiva zeci de polițiști, urmând ca într-o lună, acestea să fe prezentate oficial. Am constatat cu toții o reținere evidentă a invitaților deoarece, în lipsa unui ministru în vârful MAI, nimeni nu știe care va fi soarta proiectelor actuale aflate în derulare.
Ținem să apreciem faptul că echipa EUROPOL are capacitatea de a munci împreună pentru a realiza o idee comună de la care am pornit cu toții, de a direcționa realizările individuale spre obiectivele organizației. Este o sursă ce le permite unor lideri obisnuiți să atingă rezultate neobișnuite. De aceea, mulțumim pe această cale celor care au crezut în acest proiect sindical și pentru contribuția pe care fiecare dintre ei o are.
Iar pentru toți cei care cred că organizarea ședințelor noastre costă mii de lei luați din banii cotizanților, vă spunem că prețul unei camere pentru o persoană a fost de 6 lei/ noapte la Hotel „Meridian”, iar masa oferită de complex este mai ieftină decât cea pe care o găsim la o cantină studențească.
Viitorul ne aparține!
Echipa Sindicatului EUROPOL
0 răspunsuri
Cel de-al doilea job ar fi imposibil pentru cei din operativ, rural, ar beneficia de al doilea job tot personalul din birouri și cei care nu fac muncă de poliție.
Este partial adevarat, insa pot exista situatii in care programul de lucru al celor care au al doilea job sa fie flexibil.
Bine că le testează câțiva zeci de polițiști, care polițiști? Că de la ordine publică, nu. Iar le testează șoarecii de birou? Iar ne trezim cu pantofiori cu găurele și pantalonași cu dungă. Că așa e comod… M-am saturat de voi și toți șarlatanii ministerului ăstuia. Reformă poliției rurale? Tot ministerul e in picaj, iar in loc sa abordăm o idee de reorganizare totală a MAI/IGPR, începem cu firmiturile. Despre urban nu se vorbește nimic, nu? Să știți că există secții urbane de poliție și în provincie, nu doar la București, unde nu mai ai cu cine patrulă. Au adus din ultimele promoții numai pitice și mimoze, nimfe… Sa se introducă norme riguroase de evaluare pentru patrulare și intervenție op. Sa se evapore odată pentru totdeauna conceptul politienesc dual, care are o eficiență 0 in țara noastră. Doar cheltuieli, dezorganizare, haos și cam atât. Mult, multe de zis. Mi-a as dori sa invitați și pe cei care nu sunt mereu de acord cu voi, dar sunt membri de sindicat cu drepturi depline.
In continuare refuzați să vă luptați pentru înlăturarea abuzului la care suntem supuși judiciarul și criminalistica numit „PERMANENȚĂ DE LA DOMICILIU”.
V-am scris in repetate rânduri și nimic . Ce să înțelegem ???
Repet încă o dată: nu dorim să fim plătiți că stăm acasă, cerem să lucrăm și noi pe trei schimburi sau ture așa cum lucrează și colegii de la O.P. , Dispecerate , Rural , Rutieră , etc.