Noua uniformă a polițiștilor

Acțiunile violente ale “spartanilor” mediatizate în ultima perioadă, care au adus o atingere gravă climatului de siguranță propice unei societăți normale, au relevat o necesitate de îmbunătățire a modului de echipare a polițiștilor.

De subliniat este faptul că, în prezent, polițiștii sunt nevoiți să intervină  în dinamică pentru aplanarea conflictelor de stradă, într-o uniformă compusă din elemente care nu asigură o mobilitate corespunzătoare activităților desfășurate.

Altfel spus, colegii noștri din teritoriu sunt nevoiți să alerge după infractori și să-i imobilizeze, purtând pantofi,  pantaloni cu dungă și caschetă, iar în tot acest timp să aibă grijă să nu le fie murdărită uniforma, iar cascheta să nu le sară de pe cap, pentru că există riscul de a fi “reperați” de către vreun șef zelos, care a văzut proceduri de imobilizare doar în filme și care i-ar putea sancționa pentru purtarea necorespunzătoare a elementului de coifură.

O altă problemă este reprezentată de ținuta specifică sezonului rece, care din cauza voluminozității, a materialelor de slabă calitate și a modului nepotrivit în care a fost concepută nu asigură o îmbinare corespunzătoare a echipamentelor de intervenție, foarte mulți colegi fiind nevoiți să facă diverse improvizații pentru a-și asigura un minim de confort termic și o așezare empirică a mijloacelor din dotare, pe care de altfel le accesează destul de greu, atunci când situația o impune.

Necesitatea mobilității polițiștilor în contextul intervențiilor a creat premisa schimbării uniformei de serviciu pentru toate structurile operative care acționează în stradă, noua uniformă fiind realizată din materiale de calitate superioară.

Având în vedere că în ultima vreme, în spațiul public au apărut imagini cu polițiști aflați pe litoral, care purtau uniforme cu o croială și culori care se asemănau cu cele ale angajaților unor benzinării, precizăm că acestea reprezintă echipamentul de protecție achiziționat de către IPJ Constanța pentru polițiștii criminaliști, Direcția Logistică procedând la informarea șefilor unităților de poliție din țară cu privire la această situație, menționând că aceste articole nu dac parte din noua ținută de serviciu.

 

În ceea ce privește proiectul demarat de către MAI privind înlocuirea ținutei de serviciu a polițiștilor, s-a ținut cont de mai multe aspecte ale muncii operative pentru elaborarea noului concept de uniformă , astfel:

-asigurarea unei ergonomii în timpul purtării și a unui design modern;

-croiala, modelul și cusăturile sunt de concept tactic militar;

-asigurarea vizibilității în parametri maximi, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte;

-eliminarea asemănărilor cu uniforma poliției locale;

-realizarea în sistem modular astfel încât toate elementele să se îmbine între ele, materialele fiind extrem de ușoare, asigurând protecție maximă față de condițiile meteorologice;

-înlocuirea elementului de coifură (cascheta) cu șapcă și căciulă;

-pentru ținuta de iarnă au fort introduse materiale din import, de ultimă generație pentru condiții meteo extreme.

Mai jos, puteți vizualiza primele imagini ale uniformei oficiale a Poliției Române, ce fac parte din dorința de rebrenduire a instituției.

Aspectul de noutate al acestui tip de uniformă este reprezentat de componența articolelor, astfel:

-tricou cu mânecă scurtă;

-tricou cu mânecă lungă;

-geacă pentru 3 anotimpuri, prevăzută cu membrană GORE-TEX;

-bluzon SOFTSHELL(windstoper) ce va asigura o protecție contra vântului;

-pull-over model POLAR;

-pantalon tactic;

-pantof tactic cu membrană GORE-TEX;

-gheată tactică prevăzută cu membrană GORE-TEX– gheata scurta tactica cu membrana GORE-TEX;

-costum termic pentru iarnă;

-centură tactică.

La acest moment nu ne rămâne decât să vedem când va fi distribuită această nouă uniformă și colegilor din teritoriu, care au mari neplăceri din cauza materialelor de proastă calitate din care este confecționată actuala uniformă de serviciu, care nu asigură un confort termic în această perioadă cu temperaturi ridicate.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Noua uniformă a polițiștilor

Distribuie

23 de răspunsuri

 1. Sincer, e urata tinuta actuala dar si cea propusa. De la americani nimic nu a-ți lua ! Aceea e o ținută demna de respect!

 2. Foarte frumos bine conceput armament munitie si camere veti avea ,dar ce facem cu protectia polițistuluicu schimbarea mentalitatii de militian corupt la unii dintr e dumneavoastră numirea si avansarea pe criterii ortodoxe si nu Staniliste aservite unor partide .Cum veti scapa de unii colegi santajabili de clanurile mafiote si nu numai? Mă bucur nespus de mult că se va putea diferentia cel putin la uniforma si dotari POLITIA ROMĂNĂ si fostii paznici (boactări de noapte) care lucrează în slujba stăpănilor de sectoaresi au niste salarii si venituri imense .

 3. Este foarte bine faptul că veti avea uniforme adaptate fiecărui sezon.
  Din pacate conducerea dumneavoastră nu a consultat pe absolut nimeni in privinta designului. La cum arată, probabil le-au facut pe întuneric. E păcat, ca ar trebui sa aveti super uniforme, care sa inspire populația sa va aprecieze si sa va respecte prin prisma instituției pe care o reprezentați.
  Cat despre colantarea noilor masini … ati angajat cumva un neamț care inca mai raportează la polizei? Sau a venit ordin de la nemți sa fie colantarea copiată de la ei? Este extrem de dezamăgitor ca s-a renunțat la însemnele naționale, la “siguranta si incredere” si s-a ajuns la “achtung, polizei” …

 4. Arată foarte bine. Foarte importantă este calitatea materialelor folosite și croiala uniformei. Sa vedem cine le va confecționa ? Speram sa nu fie făcute de mântuială de vreo firma a vreunui politician sau interpus de-al acestuia

 5. Frate.. nu știu ce să zic ,dar uniforma de la americani este mai faină ,singurul impediment ar fii culoarea că este neagră iar negru pe timp de vară te coci .
  Sincer la prima poză chiar arată nașpa uniforma. Păi ori ești polițist,ori ești de la gaze..😂😂😂😂
  Ce Dumnezeu.. am ajuns să copiem de la francezi tuate tâmpeniile.
  Trebuie regândită uniforma atât culoare cât și aspect.
  Vă doresc multă sănătate.🙌🤝😘

 6. si modelul de grade ar trebui schimbat si facut ceva mai mic. Sunt prea mari si stau de parca sunt aripioare!

 7. Arată de vis! Numai cei care lucrează in strada își dau seama cât de importante sunt încălțările, pantalonii tactici și o haina peste care sa poți purta vesta antiglonț! In sfârșit o urma de speranța! Abia aștept sa port noua uniformă! Felicitări!

 8. Dacă legea actuala ar fi respectata, uniforma gardienilor locali ar trebui sa fie alta. Nu ar trebui să creeze nicio confuzie.
  La fel și în ceea ce privește inscripționarea mașinilor.
  Cereți schimbarea denumirii localilor astfel încât sa nu se mai numeasca polițiști.

 9. Învață să scrii și să te exprimi corect în limba română, după care poți să emiți pretenții

 10. Cata respect sa impuna o astfel de uniforma?
  A fost conceputa de Carmen Dan?
  Tot respectul pentru meseria de gunoier ,dar sunt mai frumoase ale lor.

 11. Vedeți ce înseamnă Uniforma și ce înseamnă salopeta. Ce am văzut în poze sunt salopete de muncitori nu uniforme!

 12. Uniforma mai merge, chiar dacă putea arăta mult mai bine.
  Problema e următoarea: după ce ministrul vela redenumeste politia in politie națională,
  se va realiza o legitimitate a localilor ca forță de politie. Având legitimitate, localii se vor organiza într-o structură națională, își vor crea propriile tinute(cu mult peste cele ale polițiștilor, că doar vor să capete autoritate), vor primi drept de port arma, puteri sporite, statut special, dotări noi, totul sub atenta coordonare a politicienilor locali.
  Urmăriți vă rog acest lucru, pașii vor fi cei descriși mai sus!

 13. Se pot confunda ușor cu pompistii de la Petrom.
  Sincer nu cred ca se ajunge la ținuta asta… Sper ca nu….

 14. Cred ca un model de inspiratie care sa impuna respect si prestanta ar fi cel al carabinierilor italieni. Uniforma aleasa este absolut hidoasa, asemanandu-se cu salopeta de lucru a firmelor de salubritate. Din pacate conducerea MAI este dupa chipul si asemanarea ministrului Vela.

 15. Pai da!!
  Sa se evite asemanarea cu politia locala!!
  De parca intai a fost politia locala si uite asa intamplator am aparut noi!!
  Si daca o copiaza si p’asta!????
  🤔🤔🤔🤔

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută