Noi sancțiuni în perioada de relaxare

La data de 14 mai 2021, în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 506 a fost publicată Hotărârea nr.550/2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, context în care prevederile legislative au suferit o serie de modificări.

În urma emiterii acestui act normativ, a fost stabilit un regim de natură contravențională care a generat o actualizarea a sancțiunilor aplicabile pe durata stării de alertă în baza cărora pot fi sancționate persoanele care nu respectă măsurile de prevenire și control a infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2.

În acest sens, venim în sprijinul colegilor din teritoriu, cu un ghid actualizat, elaborat de către Direcția de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R. referitor la incriminarea acestor genuri de fapte, după cum urmează:

Mai mult, pentru o mai bună înțelegere a întregului capitol de modificări aduse legislației curente, mai jos, vă prezentăm inclusiv un rezumat al noilor modificări care vin să armonizeze prevederile actelor normative emise anterior, cu incidență în domeniul specific prevenirii și combaterii contextului pandemic.

DESCARCĂ AICI GHIDUL LEGISLATIV REVIZUIT LA 17.05.2021

DESCARCĂ AICI REZUMATUL NOILOR MODIFICĂRI LEGILSATIVE

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Noi sancțiuni în perioada de relaxare

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută