Ministru de „2 lei”! Norma de hrană este în aer

După ce în cursul lunii februarie, Ministerul Apărării Naționale a aplicat actualizarea valoarii financiare a normei de hrană cu 2 lei/zi, în baza Ordinului M/S97 din 05.06.2018 și a plătit militarilor sumele corespunzătoare, organizația noastră a solicitat ministrului Carmen Dan, printr-o adresă oficială să se conformeze și să aplice actualizarea și pentru personalul MAI.

Până la acest moment nu am primit un răspuns la solicitarea noastră însă am avut discuții cu reprezentanți ai direcţiilor de specialitate din minister şi cu subsecretarul de stat Valeriu Mihai, care ne-au precizat că ministrul nu a luat o decizie în acest sens, fiind așteptate încă lămuriri din partea Ministerului Finanțelor Publice.

Această manieră de „fofilare” a ministrului Carmen Dan ne demonstrează, cel puțin aparent, că nu o interesează câtuși de puțin de soarta personalului MAI, fie că vorbim de polițiști, polițiști de frontieră, personal contractual, jandarmi sau pompieri. Dacă în alte situații când pretindem diferite drepturi, ni se cere să venim cu exemple în care alte instituții aplică diferit legea față de MAI, iată că în acest caz, deși vorbim despre Ministerul Apărării Naționale sau de Serviciul Român de Informații care acordă norma mărită, brusc nu mai contează și se cer puncte de vedere.

Este pentru prima dată când la nivelul Familiei ocupaționale de „Apărare, ordine publică și siguranță națională”, una dintre instituții, respectiv MAI, se eschivează să aplice niște drepturi pe care celelalte instituții le-au plătit deja personalului. Situația este cu atât mai paradoxală cu cât, să nu uităm că vorbim despre același Guvern PSD, partid din care face parte atât Carmen Dan cât și Gabriel Leș, cel care se află la conducerea MApN.

Sindicatul EUROPOL a transmis o scrisoare deschisă premierului României, prin care prezentăm modul discriminatoriu în care este tratat personalul din cadrul Familiei ocupaționale „Apărare, ordine publică și siguranță națională”, dar și cu privire la lipsa de asumare a răspunderii ministrului Carmen Dan, care ajunge să își ascundă incompetența în spatele unor adrese către Ministerul Finanțelor Publice. Ori știm foarte clar care este răspunsul standard al MFP-ului care va comunica sec, cum o face de fiecare dată, că ordonatorul de credite răspunde de modul în care aplică prevederile legale.

Până la acest moment, restanța pentru norma de hrană în raport cu actualizarea care trebuia aplicată de la 01.01.2019 este de 180 lei pe care MAI-ul va trebui să o achite retroactiv fiecărui polițist.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Ministru de „2 lei”! Norma de hrană este în aer

Distribuie

Un răspuns

  1. FELICITARI !, MA BUCUR PTR ACTIUNEA DV , ESTE CEVA NORMAL , DAR AVEM UN MENEGERIAT PROST LA ACEST MINISTER .

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută