Mii de sesizări la adresa noilor uniforme. Raport de garanție

Procesul de înlocuire a uniformei Poliției Române reprezintă în mod evident un eșec. De la depășirea tuturor termenelor asumate la început, și până la calitatea slabă a materialelor noilor elemente de uniformă, schimbarea uniformei a fost un fiasco. Polițiștii continuă să se plângă de noile uniforme ca fiind de cea mai proastă calitate, atât din perspectiva materialelor utilizate, extrem de rigide, care nu au niciun punct comun cu specificațiile tehnice ale unor uniforme tactice, dar și din perspectiva execuției, respectiv cusături strâmbe, sau care se deșiră imediat după prima purtare. Dar, în stilul caracteristic, inspectorul general al Poliției Române a luat atitudine imediat! L-a împuternicit inspector general adjunct pe directorul direcției logistice, ca „pedeapsă” pentru haosul generat de schimbarea uniformei.

Cu toate că de la începutul anului 2023 am sesizat conducerea IGPR despre gravele probleme întâmpinate de polițiști cu privire la noile elemente de uniformă, cu excepția unor înlocuiri de loturi, nu s-a întâmplat nimic notabil. În această perioadă primim zilnic sesizări de la polițiști care reclamă că după doar o lună de zile de la purtare, pantalonii se rup sau se scămoșează. Jachetele, bluzele, tricourile și cămășile, fie nu se potrivesc pe mărimile comandate, fie se dezlipesc elementele reflectorizante aplicate, fie au buzunarele cusute invers. La unele elemente de echipament nici măcar inscripția ,,POLIȚIA” aplicată pe spate nu a rezistat primei spălări.

Dacă nu ar fi realitatea trăită de colegii noștri și ar fi un pamflet, am putea spune că inscripția ,,POLIȚIA” a ,,pierdut lupta cu interesele financiare”. Încă de la primele loturi de uniformă distribuite polițiștilor din țară, Sindicatul ,,Europol” a scos în evidență toate aceste probleme. Măsuri au fost dispuse, elementele de echipament au fost retrase, s-au purtat discuții cu firmele producătoare, ba mai mult, ca într-un film de ,,zmeura de aur”, Inspectoratul General al Poliției Române prin Direcția Logistică, a acuzat polițiștii că nu știu să poarte uniformă sau să o spele, și astfel „stresează” materialele. Acum așteptăm să vedem ce ne vor mai spune.

Într-un nou efort de a determina IGPR să nu accepte uniforma care nu se ridică la standardele de calitate din caietele de sarcini, le solicităm colegilor noștri să facă rapoarte de calitate și să solicite înlocuirea elementelor de echipament degradate din cauza calității precare a materialelor sau a execuției. Având în vedere sesizările colegilor și faptul că nimeni nu le spune care e procedura de urmat în situația în care primesc mărimi greșite sau care nu corespund, dacă constată că materialele se degradează foarte repede sau chiar se rup, vă punem la dispoziție un format de raport pe care să îl depuneți la unitățile din care faceți parte.

ACCESEAZĂ AICI! MODEL Raport sesizare garanție uniformă

Încurajăm polițiștii să nu tolereze și să nu neglijeze aceste probleme, deoarece principalii prejudiciați de acest fenomen sunt chiar ei. Este important să înțelegeți că sunt alocate sume impresionate pentru noua echipare. Elementele de uniformă sunt de 2 ori și jumătate mai scumpe decât cele anterioare, suma ridicându-se la aproximativ 7500 lei. Iar dacă nu sesizăm acum problemele legate de uniformă, vor ieși din termenele de garanție și vor fi generate costuri suplimentare.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Mii de sesizări la adresa noilor uniforme. Raport de garanție

Distribuie

Un răspuns

 1. Țineți pentru voi, nu postați!
  Marius Dragnea a fost făcut chestor la propunerea și cu susținerea lui Bogdan Despescu pentru că a executat întocmai ordinele la nivelul Direcției de Logistică. De asemenea a fost împuternicit adjunct al inspectorului general tot la propunerea lui Despescu, iar în locul lui, a fost împuternicit ca director al Direcției de Logistică comisarul-șef Cosmin-Ioan Mazâlu, un buzoian, fost șef al Serviciului Logistic din cadrul IPJ Buzău, iar de prin 2021 până în decembrie 2023 director adjunct pe linie de logistică la Centrul Schengen. Mazâlu este implicat și în conducerea IPA Regiunea Buzău și, fără să pot confirma, finul directorului Centrului Schengen.
  Nimic nu mișcă fără acceptul lui Bogdan Despescu, știe tot ce mișcă în MAI!

  Legat de uniformă, doar două mențiuni: pantofi de reprezentare sunt făcuți din materiale ieftine, iar numerele nu se potrivesc (porți 43, iei pantofi 42), iar caschetele au alte măsuri (porți 55, iei măsura 56).

  Apropo de buzoieni, sunt foarte mulți cu funcții de conducere în IGPR. Câteva exemple: cel care este veșnic împuternicit ca director al Direcției Juridice, cel care este împuternicit ca director al Direcției Siguranță Școlară, cel care este director adjunct al CCPI. Acesta din urmă a lucrat cu Despescu și este nașul de cununie al uneia dintre surorile soției lui Despescu.
  Și mai sunt…

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută