Metodele cercetării criminalistice se modernizează

Structurile  de criminalistică din Romania trec printr-un amplu proces de modernizare în această perioadă. Ramura bio-criminalisticii sau a geneticii judiciare, cum este ea cunoscută în limbajul de specialitate, se modernizează prin achiziția de către IGPR a unor noi linii tehnologice necesare analizelor genetice judiciare a probelor biologice de natură umana.

Investiția Poliției Române în dezvoltarea capacitații Institutului National de Criminalistica de depozitare, procesare, analiză si identificare a persoanelor având la baza probe biologice furnizate de către criminaliștii ce efectuează cercetarea la fata locului, se ridică la aproximativ 1.000.000 de euro.

Au fost achiziționate următoarele echipamente:

  • linie de procesare probe biologice de natura umana pentru identificarea persoanelor (sistem complet integrat pentru etapele de extracție, pregătire pentru cuantificare, cuantificare si pregătire pentru amplificare);
  • linie procesare probe biologice de natura umana (sistem complet integrat ce consta in amplificarea ADN uman si separarea produșilor de amplificare ADN uman);
  • echipamente auxiliare necesare in fluxul tehnologic automat pentru identificarea persoanelor prin metode genetice judiciare (sisteme frigorifice, optice, centrifuge, purificare a apei ).

Odată cu realizarea acestei achiziții, Politia Romana va putea operaționaliza noile laboratoare criminalistice de genetica judiciara din cadrul IPJ Timiș si IPJ Cluj, mărind cu această ocazie capacitatea de analiza a probelor biologice în alte doua mari centre criminalistice din țară. Le urăm succes colegilor si felicitam conducerea Institutului Național de Criminalistica pentru realizarea acestei etape atât de necesară dezvoltării criminalisticii în România.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Metodele cercetării criminalistice se modernizează

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Foarte bine, este necesar și esențial ca Institutul de Criminalistică să dețină cele mai performante și eficiente tehnici de cercetare la fața locului. De asemenea, Poliția Română va avea șanse de a identifica mai rapid cauzele și actorii acțiunilor infracționale.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.