Lămuriri cu privire la acordarea sporului de studii superioare

Săptămâna aceasta, reprezentanții organizației noastre s-au reîntâlnit cu structurile de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră pentru stabilirea ultimelor detalii cu privire la acordarea sporului pentru studii superioare pentru agenții de poliție și a sporului de pericol deosebit.

După ce în toată această perioadă am avut întrevederi punctuale cu structurile de specialitate din inspectoratele generale și am venit în sprijinul șefilor nemijlociți cu modele-tip pentru notele de prezentare pe care aceștia le-au întocmit agenților de poliție, am constatat faptul că au fost și anumite neînțelegeri cu privire la obligațiile pe care le-au avut cei  îndreptățiți cu întocmirea acestora.

Dacă la unele unități de poliție, anumiți șefi nemijlociți au înțeles că ei doar trebuie să trimită actele de studii către structura de resurse umane, spălându-se pe mâini astfel de obligații, la altele s-a înțeles că doar cu anumite studii prestabilite, agenții de poliție pot beneficia, în condițiile în care nu se făcuse nicio analiză la fișa postului și suplimentul de diplomă, în timp ce la altele, șefii nemijlociți înțeleseseră că trebuie să verifice actele de studii în original, în condițiile în care acestea fuseseră deja verificate când au fost depuse la dosarul personal, iar precizările venite de la inspectoratele generale erau destul de clare că pentru analiză șefului nemijlocit e de ajuns copia xerox a actelor.

În urma  centralizării efectuate la nivel național prin grija IGPF a tuturor situațiilor în care agenții de poliție au deja în plată acest spor de studii superioare și totodată, ca efect al prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 75/2020 valoarea corespunzătoare sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior, cu diplomă de licență, prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009. Aceasta se include doar în valoarea salariilor de funcție ale agenților de poliție care își desfășoară activitatea în domenii corespunzătoare studiilor absolvite, în mod asemănător cu situațiile în care agenții de poliție beneficiază de această valoare”, polițiștilor cărora nu li s-a întocmit o notă de prezentare  favorabilă în urma analizelor efectuate de către șefii nemijlociți, vor putea beneficia de acest spor dacă au absolvit una dintre specializările care se regăsesc mai jos:

 

Totodată, în ceea ce privește acordarea sporului de pericol deosebit, polițiștii care efectuează serviciul în ture, vor beneficia de valoarea maximă de 30% ca urmare a identificării acestei valori la o altă structură similară din cadrul IGPR, tot ca efect al prevederilor OUG nr. 75/2020 ,”valoarea sporului pentru condiții de pericol deosebit prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, la nivelul maxim aflat în plată pentru activitatea desfășurată în aceleași condiții, în mod asemănător cu situațiile în care polițiștii încadrați pe funcții similare beneficiază de această valoare”. Vor fi și structuri unde nu s-a putut identifica o valoare mai mare de 15% pentru plata acestui spor și aici amintim de lucrătorii din cadrul compartimentului secretariat, administrativ, școlile de pregătire/formare, etc.

Având în vedere că șefii serviciilor resurse umane vor primi lămuriri suplimentare cu privire la faptul că și agenții de poliție care au absolvit una dintre facultățile enumerate mai sus, vă supunem atenției un model de notă de prezentare care le poate veni în ajutor.

Pentru orice alte nelămuriri, vă stăm la dispoziție și așteptăm să ne scrieți în continuare pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com sau direct pe pagina de facebook Sindicat Europol, fie să vă adresați direct reprezentanților noștri teritoriali.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Lămuriri cu privire la acordarea sporului de studii superioare

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.