Indemnizația de 1250 lei pentru mutare

Într-unul din materialele precedente, v-am prezentat temeiul juridic pentru accesarea dreptului de care pot beneficia polițiștii care sunt mutați în interes de serviciu.

Iată că rezultatele obiectivului nostru, de a promova și de a informa asupra drepturilor pe care le au polițiștii, dar despre care mulți dintre ei nu știu, încep să apară. Un polițist de frontieră care își desfășoară activitatea la Aeroportul Otopeni, ajutat de colegii noștri din cadrul Filialei EUROPOL proaspăt constituite, ne-a transmis aprecieri pentru sprijinul acordat.

Deși a fost plimbat cu zăhărelul de-a lungul timpului și ori de câte ori întreba de acest drept, „specialiștii” de la resurse umane și juridic inventau tot felul de tertipuri pentru a-l descuraja, cum ar fi: „nu poți beneficia pentru că nu ai depus solicitarea în prima lună”, acesta a avut plăcuta surpriză să constate că după ce a depus solicitarea întocmită de reprezentanții noștri sindicali, după 2 ani și 8 luni de la mutarea sa, a primit vestea că solicitarea i-a fost aprobată și va beneficia de această indemnizația, în cuantum de aproximativ 1250 lei.

Este un exemplu grăitor despre cât de important este ca polițiștii să își cunoască drepturile și modalitatea în care pot să le acceseze, dar și să aibă în spate reprezentanții sindicatului care să îl sprijine. Vă reamintim că exista 2 condiții pe care polițiști trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de această indemnizație, respectiv:
-să fie mutați în interesul serviciului;
-să își stabilească domiciliul în localitatea în care se află unitatea ( a nu se confunda cu stabilirea reședinței );               De asemenea, să fiți atenți la prescripția generală a drepturilor, care este de 3 ani de la nașterea lor.

Mulțumim reprezentanților Filialei Aeroportului Otopeni a Poliției de Frontieră pentru implicare și ne cerem scuze membrului nostru pentru faptul că în locul vinului, a cozonacului și a calendarului pe care l-ar fi primit de la organizația din care s-a retras, adică SNPPC, acum are cu 1250 lei mai mult pentru cadourile de Crăciun ale celor dragi.

Pentru toți cei care aveți nevoie de sprijin sau de informații suplimentare, vă stăm la dispoziție prin toate mijloacele de comunicare existente. Și nu uitați că neștiința poate genera grave prejudicii în orice situație.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Indemnizația de 1250 lei pentru mutare

Distribuie

13 răspunsuri

 1. Raportul trebuie înregistrat in luna in care se schimba domiciliul.Mie personal mi-a fost invocat un Ordin al ministrului cu „S” privind normele de aplicare in care se specifica acest aspect.

  1. Termenul pentru a solicita acordarea acestei indemnizatii este de 3 ani de la data mutarii. Ceea ce vi s-a spus dumneavoastră nu are nicio legătură cu conditiile de acordare a acestei indemnizatii.

 2. sa isi stabileasca domiciliul in localitatea in care se afla unitatea ? adica dupa mutare? e un pic ambigua a doua cerinta. daca noua si vechea unitate sunt in aceeasi localitate ?

 3. Buna seara. Locuiesc intr-o localitate de langa Piatra Neamt. Am fost mutat in interesul serviciului in mun. Roman. Am ramas cu domiciliul neschimbat. Pot lua aceasta indemnizatie avand in vedere ca sunt in acelasi judet? Nu am gasit domiciliu in roman si nici nu vreau sa pierd decontarea navetei. Multumesc.

  1. Conditiile pentru acordarea dreptului la indemnizatia de mutare sunt doua. In primul rand trebuie ca ultima mutare să fie in interes de serviciu, iar a doua să va schimbati domiciliul in localitatea unde ati fost mutat.

 4. Buna seara. Este valabil domiciliul pe Ilfov, în cazul în care mă mut cu serviciul in București? Sau domiciliul trebuie sa fie doar în mun. București?

  1. Domiciliul trebuie schimbat în localitatea în care își are sediul unitatea în care ați fost mutata în interes de serviciu, adică București.

 5. adica pierzi o luna naveta si beneficiezi de indemnizatia de mutare de 1250 lei ori iei in continuare ,,naveta,,si nu beneficiezi de ,,mutare,,

  1. În cazul navetei, prin schimbarea domiciliului se pierde aceste drept, însă, se poate opta pentru chirie, care este la o valoarea mai mare decât naveta

 6. Buna seara. Pot beneficia in continuare de indemnizatia pentru chirie, daca optez pentru indemnizatia de mutare? Mi se invoca acest lucru, ca nu mai pot beneficia de chirie ulterior

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.