Miscarea sindicala de la nivelul MAI in regres!

Regresăm din punct de vedere sindical, și asta într-un ritm foarte alert. Aste e concluzia după ce am intrat în posesia ultimelor informații din interiorul MAI.

Se pare că după ce organizația noastră a solicitat în mod expres negocierea Acordului colectiv la nivelul grupurilor de unități din cadrul MAI, respectiv Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General pentru Imigrări, s-au pus în mișcare jocurile de culise dintre MAI și liderii de „casă”.

Astfel, se pare că vom fi singurii în mișcarea sindicală din sectorul bugetar care nu vom mai avea Acord colectiv, ci doar niște convenții, care vor fi denumite „Acorduri” tocmai pentru a induce în eroare membrii de sindicat. Acestea vor fi semnate în temeiul art. 153 din Legea 62/2011 și nu vor conține nici măcar prevederile minimale pe care trebuie să le conțină un Acord colectiv.

În loc să ridicăm nivelul și să începem să obținem mai mult decât s-a obținut în Acordul colectiv care a expirat în 23.05.2016, reprezentanții organizațiilor sindicale mari, merg pe burtă și coboară ștacheta, limitându-se doar la punctarea unui „Acord” care va fi formal și care nu va conține nimic în plus din ceea ce astăzi legea prevede.

Reprezentanții MAI își freacă palmele și chiar susțin IGPR în semnarea unui astfel de „Acord” doar pentru a calma masa de polițiști care, pe bună dreptate, încep să se uite la alte categorii bugetare și constată că au rămas mult în urmă când vine vorba despre drepturi. Deja puteți vedea pe rețeaua intranet un proiect de „Acord” trimis spre consultare cu acordul inspectorului general, că doar așa se mimează munca sindicală în sistemul nostru.

Vă reamintim că Sindicatul EUROPOL a declanșat conflictul colectiv, pentru prima dată în istoria MAI, iar imediat după ce vom primi decizia Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, vă vom pune la dispoziție procesul verbal.

Un lucru este cert însă, cu toate că se vorbește pe la colțuri prin MAI că organizația noastră are pretenții exagerate și că nu respectăm disciplina sindicală consacrată de liderii de „casă”, vom continua să luptăm pentru ca drepturile angajaților MAI să fie promovate real și concret, nu doar iluzoriu și mimat.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

 

 

 

 

Sindicatul EUROPOL: Miscarea sindicala de la nivelul MAI in regres!

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.