Începe publicarea salariilor de excelență. Vezi exemple aici!

După cum prea bine cunoașteți în cursul lunii trecute, la nivelul Poliției Române și a unităților teritoriale subordonate au fost organizate ședințe în cadrul cărora șefii au fost puși în fața unui moment crucial, acela de a recunoaște meritele și rezultatelor deosebite obținute de către colegii noștri în activitatea profesională pe ultimele 6 luni.

Astfel, la nivelul unităților de poliție au fost întocmite note de fundamentare în care a fost prezentată activitatea polițiștilor merituoși pentru care șefii acestora au propus acordarea majorării pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, în cuantum de până la 50% din salariul de bază/funcție.

De asemenea, este deja cunoscut faptul că organizația noastră a semnalat în mod constant lipsa transparenței în ceea ce privește nominalizarea polițiștilor merituoși, lipsa prezentării notelor de fundamentare referitoare la rezultatele profesionale ale acestora în ședințele de consiliu ale unităților de poliție organizate în acest sens, precum și refuzul lamentabil al șefilor de a comunica lista beneficiarilor acestui spor și procentele alocate, invocând lipsa de „dezlegare„ din partea IGPR pentru publicarea la nivelul unității a listelor, așa cum este cazul directorului Poliției Capitalei.

Am constatat că demersurile noastre încep să dea roade, sens în care la nivelul IPJ Arad, pentru început, notele de fundamentare ale polițiștilor propuși pentru acordarea majorării pentru lucrări de excepție și misiuni speciale au fost postate pe rețeaua internă, astfel încât ceilalți colegi ai noștri din cadrul inspectoratului să își poată compara activitatea cu beneficiarii ”Oscar-urilor”, până la acest moment conducerea inspectoratului neadoptând vreo decizie referitoare la publicarea listei cu polițiștii care au avut parte de majorare la nivelul unității.

Raportându-ne la factorul generator al demersului de publicare a listei beneficiarilor, respectiv șeful IPJ Giurgiu, comisar șef de poliție Dana Ionuț-Bogdan, constatăm că și de această dată, sub conducerea acestuia, s-a procedat la analizarea notelor de fundamentare ce îi viza pe colegii noștri care s-au remarcat în activitatea profesională în mod deosebit, procedându-se ulterior la publicarea listei cu polițiștii care au beneficiat de majorarea pentru lucrări de excepție și misiuni speciale.

Avem o singură remarcă însă, după cum se poate vede și în lista de mai jos, având în vedere că procentul de 50% a fost alocat deja pentru a doua oară consecutiv ofițerilor cu funcții de conducere, considerăm că ar fi cazul ca la începutul anului 2023, măcar unul din aceste procente să fie repartizat agenților de poliție al căror salariu de bază este mai mic decât al ofițerilor de poliție.

De asemenea, la nivelul IPJ Dâmbovița a fost înregistrat un moment istoric, acesta fiind reprezentat de preluarea exemplului de bune practici, sens în care șeful inspectoratului, comisar șef de poliție Antofie Claudiu a dorit să dea dovadă de transparență și echidistanță în procesul de acordare a majorării pentru lucrări de excepție și misiuni speciale polițiștilor care s-au remarcat în mod deosebit în activitatea profesională.

Și în acest caz, nu ne rămâne decât să remarcăm faptul că, în viitor, conducerea inspectoratului va trebui să ia în calcul acordarea măcar a unui procent de 50% și agenților de poliție, din aceleași considerente salariale menționate anterior, însă cu toate acestea considerăm că la acest moment demersul privind postarea pe rețeaua internă a unității de poliție a listei cu beneficiarii majorării reprezintă un pas extrem de important și un etalon relevant pentru colegii noștri care vor putea ști modul în care își vor calibra eforturile și activitățile profesionale în perioada următoare.

Cu această ocazie îndemnăm șefii unităților de poliție din țară să demareze proceduri de postare la sediul unității a listelor cu beneficiarii majorării pentru lucrări de excepție în vederea asigurării transparenței procesului managerial, cât și pentru eliminarea sentimentului de frustrare împământenit în rândurile colegilor noștri de mai bine de 30 de ani.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Începe publicarea salariilor de excelență. Vezi exemple aici!

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Pai publicarea salariilor de excelenta sa fie făcută cu nominalizarea celui care primește. Să se știe numele celui care este rzcompensat și chiar să fie demonstrat de rezultatele obținute. Domnilor vă rog eu nu mai aruncați informații pentru cei ca noi doar sa credem ca exista oarecum transparență. Nu exista acest aspect și știm cu toții care avem o vechime considerabila în sistem poți tu să-ți faci datoria până nu mai poți și pleci la pensie cu boli profesionale sau cu picioarele înainte tot cei care trebuie sa primească aceste drepturi le primesc, știți vorba aceea,, Cine te recomandă,,?,, Vocea și talentul,, asa stau lucrurile în M. A. I.

  2. Chiar nu știți pentru ce sunt aceste salarii????
    Pentru purtători de uniforma făcuți la apelul bocancilor, ajunși șefi mari care urmează sa se pensioneze, și acest procent din salariu urmează sai fie calculat la pensie.
    Ce activitate deosebită face acei comisari șefi pentru 50%, iar cei cu funcții de execuție cu minim?
    Tot timpul aceste salarii sau dat numai la cei care fac parte din (familie) comanda IPJ, nu pe merit.
    Acest spor reprezinta un fel de șpagă sau o mica atenție acordata de tăticu pentru cățeluși sai 🤔🤔🤔

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută