In IPJ Constanța soluțiile din dosare verificate de șefi

De parcă nu au fost suficiente subiectele dezbătute în ultima vreme pe marginea procedurii de cercetare penală asupra căreia sunt exercitate fel de fel de influențe mai mult sau mai puțin formale, din partea unor instituții, din partea unor șefi sau sub egida unor protocoale, iată că șeful nostru „Dorel” lovește din nou la IPJ Constanța.

După cum bine știți, precedentul caz care a atras atenția publică la acest inspectorat, a fost cel în care un alt șef, la fel de „Dorel”, a închis câte un polițist, pe timp de noapte, în interiorul fiecărei biserici din Constanța, timp de 9 ore, da de vor prinde niște hoți care poftesc la cutia milei. Bineînțeles că acțiunea a eșuat lamentabil, iar la volumul mare de resurse umane și materiale alocat, rezultatul a fost ZERO.

Dar să revenim. Avem una bucată șef de secție rurală, fost lider SNPPC, pe numele său real Caraivan, care, a emis mai multe dispoziții haotice, nelegale și care au drept scop controlul total al tuturor soluțiilor pe care polițiștii din subordine, în calitate de organe ale poliției judiciare, le propun în dosarele penale pe care le instrumentează.

Cu toate că, potrivt art.8 din Legea 364/2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare, avem prevederi distincte care sună ceva de genul „Organele ierarhic superioare ale polițiștilor care fac parte din poliția judiciară nu pot să dea îndrumări sau dispoziții privind cercetarea penală, procurorul fiind singurul competent în acest sens”, se pare că pentru șeful Caraivan, aceste norme sunt facultative iar el se situează peste procurori.

O altă dispoziție stupidă din șirul celor emise de Caraivan, este cea prin care limitează accesul lucrătorilor de la posturilor de poliție la Secția de Poliție Rurală, pentru că, nu-i așa, niciun șef nu își dorește să fie deranjat toată ziua bună ziua cu problemele situației operative sau cu problemele profesionale. Și în aceste condiții, ne întrebăm, oare ce mai face șeful Caraivan în restul timpului în care acesta le interzice polițiștilor să interacționeze cu lucrătorii secției? Vă reamintim că scopul și obiectivul Secției de Poliție Rurală este tocmai acela de a coordona și îndruma activitatea polițiștilor de la posturi.

Și fără să reamintim că șeful secției, Caraivan, a fost și lider de sindicat la SNPPC, și ne așteptam să aibă sinusurile destupate iar gândirea aerisită, din păcate, acesta menține și chiar susține activitatea birocratică a polițiștilor de la posturi. În acest sens inventează un nou registru, deși există un sistem informatic național, unde să fie consemnate fișele de intervenție la eveniment. Pe langă celelalte 37 de planuri, raportări și alte documente statistice, polițiștii vor mai avea încă un registru care să fie completat. Este important să știe cetățeanul de rând, că șefii noștri ne vor secretare și scribi. În loc să fim cât mai mult timp în teren, colegii de la posturi au ajuns să ca 80% din timp să stea în birou și să se acopere cu hârtii.

Organizația noastră a cerut IGPR intervenția urgentă în cazul acestei imixtiuni în activitatea de cercetare penală a polițiștilor de la posturile de poliție și implicit cercetarea disciplinară a șefului Secției de Poliție Rurală Topraisar. De asemenea, vom sesiza și Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța cu privire ilegalitatea acestor dispoziții.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: In IPJ Constanța soluțiile din dosare verificate de șefi

Distribuie

9 răspunsuri

 1. De plangeri penale se tem “sefii” cel mai tare. Asta e solutia pt a corecta si preintampina abuzuri si a i face sa se gandeasca de doua ori inainte de a le comite.

 2. Sefii astia cred ca lumea le apartine si nu stiu altceva decat sa o faca pe atotputernicii, au prieteni cu buzunare adanci si pline si de aia incearca sa controleze cercetarile penale.
  Niste nesimtiti care se dau ca au carte la cap dar de fapt sunt niste comunisti care nu au fost prinsi la revolutie.
  Seful asta ar trebui sa stea la mititica impreuna cu ceilalti sarlatani care au furat tara .
  Tovarasule sef Caraivan te rog sa incepi sa strangi material pentru cartea pe care o sa o scrii la ”facultate”.
  Iar voi politistilor luati atitudine si nu va mai lasati calcati in picioare de borfasii de sefi cu atat mai putin de borfasii de strada care nu au nici o chifla in burta dar sar la bataie cu politistii. Fuck’em all 🙂

 3. stau si ma gandesc ca daca seful de post e plecat in concediu si este necesar arestarea cuiva in timpul saptamanii, inlocuitorul la comanda nu poate sa faca lucrul asat, conform dispozitieie idioate. asemenea specimene trebuiesc eradicate din politie. poate asa vom putea merge inainte. pana atunci ne scaldam in mocirla creata de militieni. DAR NU IL DA NIMENI AFARA PE IDIOTUL ASTA???????????????????????????

 4. Am fost ajutor sef post la P,P, Topraisar in perioada iunie 2013 – iunie 2016 si am avut deosebita placere de a interactiona cu cel mai malefic om de pe planeta. Primul lucru spus de acesta a fost ,, Ba aici eu sunt Dumnezeul lor si stapanul tuturor,,. Ulterior am simtit asta si pe pielea mea, deoarece am fost supus unui numar foarte mare de abuzuri si ilegalitati, deoarece Dorel, era sustinut de inspectorul sef din acea perioada cu care de altfel avea poza in birou pusa pe perete. Am fost detasat la Pol. Techirghol de catre acesta fara dispozitie scrisa in acest sens si nu am luat salariul in aceea luna nici bani de drum si am depus plangere la control intern dar fara rezultat. La minus 20 de grade faceam patrula pedestra noaptea pentru ca nu aveam benzina in masina de serviciu , iar el venea cu masina sectiei langa noi si ne intreba daca ne este frig, razand. Imi verifica absolut toate hartiile si imi dadea dispozitii scrise in toate lucrarile fie ele penale sau doar petitii. Ne punea sa facem filtre rutiere in zona targului din Scarisoreanu si ulterior mergea el la targ pentru a face cumparaturi pe gratis amenintand oamenii ca vor mai primi sanctiuni daca nu ii ofera lui produse alimentare si nu numai. Am fost planificat de multe ori singur de serviciu la Postul de Politie, iar daca indrazneam sa deschid gura eram detasat fie in Portul Agigea fie eram planificat singur pe toata Sectia 9 Politie rurala Topraisar, acest aspect putand fi verificat in arhiva documentelor. Sper sa se faca lumina si acest ,,Dumnezeu,, sa raspunda pentru faptele lui, pentru ca sunt extrem de multe si de grave, dar este sustinut ca doar a fost lider de sindicat SNPPC care apara politistii de abuzuri.

 5. D-lor , situatia este trista dupa cum se vede.In conditiile in care mii de politisti din tara sunt platiti ,la momentul actual dupa intrarea in vigoare a faimoasei H.G. 1/2017, privind garantarea salariului minim brut pe tara de 1450 lei , cu salarii mai mici decat acesta, iar o foarte mare parte sunt platiti deabia la valoarea minima , ei mai sunt supusi zilnic si acestor abuzuri din partea “Menegerilor…” cu mentalitate ca a susnumitului , tot acest context creeaza o mare stare de nemultumire in randul politistilor,primii aparatori ai legii , insa in 2017 cand companii multinationale gen Google sau Facebook investesc milioane de dolari in relaxarea angajatilor, singura metoda manageriala pe care o cunosc “militienii” astia este ” biciul”. INTREBATI-VA INSA CE SE VA INTAMPLA CAND SE VA UMPLE PAHARUL ? si dupa ultimele semne acesta sta sa dea p’afara.

 6. Am avut ocazia sa fac parte din Secția 9 Topraisar si sa vad cum ” se învață munca de poliție”.
  Din pacate au dreptate cei care au scris materialul. Era un om aparent bun, ținea mereu langa el oamenii lui, care il ajutau sa faca toate” legalitatile” si mereu le bagă ore de lucru in plus, chiar daca unerori nici nu treceau in aceea zi pe la sectie!. La posturi este destul de lucru, situația operativa fiind una foarte încărcată iar la sectie lucrătorii vin cand vor si pleaca cand se plictisesc! Mereu laudele erau culese de ” Dumnezeu” si daca era ceva rau arunca pe șefii de post! Daca zicea cineva adevarul era declarat ” dușman”.
  Propun sa se faca verificări amănunțite si sa se termine cu ” supremația ” in sistemul asta. Toti muncim pentru cetățeni si toti ne riscam viața in drum

 7. Mai copii … asta facea marlanii mai mari . Cerea taxe de protectie de la toti agricultorii de pe raza a 9 comune ciocan de la independenta , tohaneanu , nitu de la viroaga , alimon de la chirnogeni , la olteni de la clinciu , la plopeni la fel la nasta si multi altii … daca ar exista pic de coaie in dna-ul asta ar trebui sa faca putina “cercetare” sau sa nu mai spunem de cei doi bulangii care stau pe radarul cu caseta mai 28508 si sterg casetele . Sa nu mai spunem de dosarele primarilor pe care le-au matrasit . Totodata sa nu uitam de verile insorite din perioada 2011-2016 cand umbla prin toate satele si oprea tractoare echipa formata din shakir , andrita si caraivan , tractoare ce in perioada campaniei carau remorci pline cu cereale , apoi sub pretextul ca tractorul nu are numere , ca soferul nu are permis , ca lipseste avizul , ca ii confisca marfa bietii tarani plateau cat puteau sume cuprinse intre 500 si 20000 lei. Par rupte din filmele cu mafioti dar sunt destul de adevarate povestiile astea. Ca sa nu mai vorbim de cati miei a luat de la dulama . Sunt f multe fapte . Toti care au lucrat acolo stiu asta. Va spun asta pentru ca lucrez cu ei dar mi-e frica sa fac plangeri sau denunturi deoarece multa lume a facut reclamatii pt astfel de fapte si nu a primit raspunsuri . M-as bucura tare mult sa pot ajuta intr-o viitoare ancheta cu informatii

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută