Iată modelul de cerere și de declarație pentru acordarea zilelor libere plătite

Săptâmăna trecută a fost publicată în Monitorul Oficial  ordonanța de urgență  privind acordarea unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, MAI având obligația de a emite norme de aplicare specifice conform prevederilor art. 7, alin. 2 din actul normativ.

Având în vedere situația epidemiologică de la nivel național unde majoritatea unităților de învățământ au trecut în sistemul de predare online, iar copiii nu au cu cine rămâne acasă, am luat legătura cu reprezentanții MAI și ai inspectoratelor generale din subordine pentru a identifica soluții cât mai rapide până la emiterea normelor de aplicare, ținând cont că aceste norme vor trece prin transparență decizională, ceea ce va implica o durată de timp, fapt pentru care MAI trebuie să urgenteze toată această procedură.

Astfel, până la emiterea normelor specifice, polițistii pot solicita acordarea zilelor liberelor plătite în baza prevederilor OUG nr.  110/2021, iar în cazul în care angajatorul nu acordă acestora liber, aceștia vor putea solicita și vor  beneficia de majorarea de 75% din salariul de funcţie  corespunzător unei zile lucrătoare atunci când normele specifice de aplicare vor fi emise.
Plata majorării de 75% se aplică cu data publicării în Monitorul Oficial a ordonanței de urgență, în timp ce acordarea zilelor libere plătite se face  de la data  solicitării acestora.

În acest moment, având în vederea situația predării în sistem online, polițiștii trebuie să depună la angajator următoarele documente pentru a beneficia de zile libere plătite:

Pentru familiile monoparentale nu se justifică și nu e necesară declarația celuilalt părinte. În acest caz, fie se solicită zile libere plătite, fie se solicită plata majorării.

 

 

 

 

 

 

 

 

Atașăm modelele de declarație pe propria răspunde și cererea de acordare a zilelor libere conform Ordinului  ministrului muncii și protecției sociale pentru aprobarea modelelor cererii și declarației pe propria răspundere prevăzute la art. 5 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2:

DESCARCĂ AICI DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE

DESCARCĂ AICI CEREREA DE ACORDARE A ZILELOR LIBERE PLATITE

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Iată modelul de cerere și de declarație pentru acordarea zilelor libere plătite

Distribuie

Un răspuns

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută