Cum va arăta uniforma polițiștilor

Conform aspectelor stabilite în cadrul ședinței de dialog social din data de 30 septembrie 2021, Direcția General Logistică din cadrul MAI ne-a transmis spre consultare anteproiectul de Ordin al ministrului afacerilor interne privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformei de poliție, precum și a Regulilor de aplicare a normelor privind echiparea polițiștilor, elaborat ca urmare a intrării în vigoare a HG nr. 985/2021 pentru modificarea și completarea HG nr. 1061/2002.

În baza acestor acte normative urmează să fie elaborate noile modele de uniforme pentru agenții și ofițerii din cadrul Poliției Române și Poliției de Frontieră Române, cele existente fiind folosite până în data de 31 decembrie 2024, iar după această dată articolele de uniformă  rămase în stocurile unităților de poliție vor fi distribuite către unitățile de învățământ ale MAI pentru a fi utilizate în echiparea elevilor și a studenților în procesul de pregătire.

Așa cum v-am precizat în comunicatul anterior în elaborarea actului normativ s-a urmărit flexibilizarea articolelor din componența uniformelor care va trebui adaptată în funcție de evoluția progresului tehnologic privind materialele din care acestea trebuie create, precum și sancționarea societăților care vor încerca să comercializeze astfel de articole vestimentare în mod neautorizat sau sub standardele impuse.

Ca elemente de noutate ce vor intra în componența noilor uniforme de serviciu se regăsesc bereta, fesul, pantalonii de intervenție/tactici, bluza de intervenție/tactică, pantofi de intervenție vară/iarnă și costumul termic, acesta dn urmă purtându-se pe timpul sezonului rece, pe sub articolele de echipament din compunerea uniformei.

CONSULTĂ AICI ORDINUL PRIVIND UNIFORMA!

CONSULTĂ AICI REGULAMENTUL PRIVIND PORTUL UNIFORMEI!

CONSULTĂ AICI REGULILE PRIVIND ECHIPAREA POLIȚIȘTILOR!

În eventualitatea în care aveți de făcut observații sau propuneri pe tema componenței, a regulamentului privind portul uniformei sau a regulilor privind echiparea polițiștilor, vă rugăm să ni le transmiteți pe adresa de e-mail sindicateuropol@gmail.com, astfel încât să le putem prezenta în ședința de dialog social ce va avea loc la sediul MAI în data de 13.10.2021 începând cu ora 09:00.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Cum va arăta uniforma polițiștilor

Distribuie

Un răspuns

  1. De vestele tactice nu se scrie nimic? Iar vor avea motiv unele personalități venite în control sa comenteze ca nu suntem de la “intervenție” și de ce le folosim. De tocul pt picior iar nimic..

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută