Iată ce se va întâmpla cu pedepsele pentru ultraj

În urma tragediei ce a avut loc pe peronul unei gări din județul Suceava, când un coleg de-al nostru de la structura de transporturi a fost înjunghiat mișelește cu zeci de lovituri de cuțit, ministrul Carmen Dan a ieșit public pe canalele media și a precizat că se va preocupa personal pentru ca ultrajul să fie pedepsit drastic.

La începutul lunii august, când au fost transmise propunerile din partea MAI, ce vizau pedeapsa cu detențiunea pe viața pentru cei care ucid polițiști, jandarmi, militari, procurori sau judecători aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, dar și pedepse mai aspre pentru ultraj, ministrul ne dădea impresia unei certitudini cu privire la acceptarea acestor propuneri. Toate aceste modificări au fost transmise în contextul în care cei din MAI știau că și în anii anteriori au mai fost transmise cel puțin 5 astfel de inițiative care zăceau prin sertarele de Ministerul Justiției.

Poate ar fi greșit să apreciem că totul s-a făcut de „ochii lumii” și a presei care punea presiune pe MAI și aștepta, la fel ca polițiștii, măsuri concrete din partea unui ministru numit politic. Dar nu putem să nu ne întrebăm ce Guvern este acesta în care membrii săi își sabotează unii altora proiectele sau inițiativele. Chiar și premierul a declarat public că va susține orice propunere care va avea ca efect protecția polițiștilor și pedepsirea aspră a agresorilor, dar se pare că a susținut numai verbal aceste inițiative.

Cu toate acestea, în cursul zilei de ieri, 25.09.2017, am fost anunțați de către oficiali ai MAI că într-un răspuns desfășurat pe 5 pagini, specialiștii Ministerului Justiției desființează din temelie toate propunerile formulate în sensul înăspririi pedepselor pentru omor, ultraj, ultraj judiciar și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cu alte cuvinte, suntem exact acolo de unde am plecat. În poziția unui Minister al Afacerilor Interne slab, care nu își protejează angajații, lăsându-i în voia sorții și în mâinile divinității.

Este evident că e nevoie de un complex de măsuri care să acopere tot ce înseamnă autoritate și protecția polițistului, însă și aceste propuneri aveau un rol important în condițiile în care 85% din autorii de ultraje nici măcar nu fac obiectul unei ordonanțe de reținere de 24 de ore. Organizația noastră va înainta o adresa primului ministru în care îl vom întreba câți polițiști mai trebuie să fie omorâți pentru a avea parte de o legislație penală care să ofere o protecție adecvată.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Iată ce se va întâmpla cu pedepsele pentru ultraj

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Nu inteleg de ce nu postati acest raspuns de 5 pagini ca sa ne lamurim si noi cu cine avem de-a face cand vine vorba de protectia politistului….

  2. Fraților chiar nu va ajung minciunile? Sa imi fie cu iertare, dar nu e clar inca dupa atatia ani, ce si cat valorează omul in tara asta? Of…sa nu fim copii. SISTEMUL DEZASTRUOS NU E O ÎNTÂMPLARE ! iar viața unui politist nu valorează nimic. Cauza e răutatea. Iar de răutate nu se scapă cu legi…omenești.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.