Exclusiv! 687 studenți reacționează la „mizeria” din Academia de Poliție

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în care peste 150 de studenți au avut nevoie de îngrijiri medicale, cu toate că s-a hotărât la nivelul Consiliului de Administrație și Senatului Academiei de Poliție „A. I. Cuza” suspendarea cursurilor fizice, demersul studenților continuă.

Este de necrezut că nici până în acest moment, nu au fost făcute publice cauzele toxiinfecției alimentare, chiar dacă la nivelul specialiștilor din cadrul Spitalului de boli infecțioase „Matei Balș” au fost precizate potențiale cauze preliminare ale declanșării, reprezentate de prezența rotavirus-ului sau a bacteriei e coli. Este evident că vorbim despre o mușamalizare de proporții ale cauzelor focarului de infecție.

Tot despre mușamalizare vorbim și când este vorba de răspundere. Până în acest moment, nu numai că nu a fost găsit niciun reprezentant al conducerii vinovat de aceste grave deficiențe, dar ministrul Predoiu nici măcar nu a declanșat cercetarea disciplinară, etapă obligatorie în astfel de situații. Scopul suspendării cursurilor fizice a fost reprezentat de diminuarea presiunii mediatice, dar și pentru a le oferi spațiu de manevră firmelor care au încasat milioane de euro pentru lucrările de renovare ale corpurilor de clădire din Academia de Poliție „A. I. Cuza”.

Din primul moment, Sindicatul EUROPOL a susținut sub toate formele eforturilor studenților de a avea parte de condiții decente și de un proces educațional care să se ridice la standardul unei instituții de învățământ superior. De aceea, de la declanșarea focarului de infecție, am arătat zilnic, prin postări și luări de poziție, prin ce trebuie să treacă angajații Academiei de Poliție dar și cum arată fiecare zi a studenților. Cu toate presiunile exercitate asupra noastră, chiar și oficial, prin comunicate de presă ale conducerii Academiei de Poliție, în care eram acuzați că distorsionăm realitatea și suntem tendențioși, am continuat să ne asumăm această responsabilitate de a readuce normalitatea în instituția de învățământ superior.

Complementar acțiunilor noastre, am identificat și studenți cu coloana vertebrală, asumați, care au vrut să contribuie la schimbarea pe care o așteptăm cu toții. Astfel, printr-o petiție adresată conducerii Academiei de Poliție „A. I. Cuza”, studenții ne demonstrează maturitatea cu care aceștia tratează situația, identificând probleme și propunând soluții. Putem afirma fără nicio exagerare că această inițiativă a studenților rivalizează cu „actul managerial” al celor care s-au aflat la conducerea acestei instituții în ultimul an, și care au încasat salarii de zeci de mii de lei, majorări de 50% și alte beneficii neștiute de publicul larg. Îi felicităm pe această cale pe toți cei 687 de studenți și îi asigurăm că suntem în continuare alături de ei, pentru că încă suntem departe de final.

Sindicatul EUROPOL: Exclusiv! 687 studenți reacționează la „mizeria” din Academia de Poliție

Un răspuns

1. Jos pălăria!
    Gunoaiele astea care au funcții de comandă prin academie și care mimeaza efortul maxim ar trebui să fie destituiți și s ajungă n pușcărie că prea calcă pe cadavre că să se îmbuibați ei în detrimentul studenților, care s carne de tun!