De Ziua Poliției sărbătorim prin proteste în fața MAI

Încă de la adoptarea OUG 226/2020, emisă de Guvern fără consultarea partenerilor sociali, în lipsa unei dezbateri și fără să avem un buget la care să ne raportăm când luăm o decizie de înghețare a drepturilor salariale, angajații au fost pe post de cobai. Au fost declarații în sensul înghețării drepturilor salariale inclusiv pentru anul viitor, cu consecința menținerii tratamentului discriminatoriu între polițiști și alte categorii de bugetari privilegiați, cărora li s-a aplicat integral Legea nr. 153/2017 încă de la apariția ei.

Iar în timp ce nouă ni se cere să fim „solidari” pentru că nu sunt bani, prima măsură în Ministerul Afacerilor Interne a fost să se înființeze noi posturi de secretari de stat, subsecretari de stat și consilieri, pentru a satisface clientela politică a coaliției de guvernare. S-a ajuns la cea mai lărgită organigramă formată din 8 secretari/subsecretari de stat și 34 de posturi de consilieri la cabinetele lor.

În timp ce bugetarii privilegiați (președintele României, parlamentari, membrii guvernului, primarii, etc) au salarii calculate prin înmulțirea coeficientului de funcție cu valoarea salariului minim garantat (în prezent 2350 lei), polițiștii și militarii primesc în continuare salarii, solde și pensii calculate prin raportare la valoarea de referință sectorială 197,33 lei.

În timp ce parlamentarii au compensație de chirie 1000 euro, magistrații au plafon de 600 euro, polițiștii au compensație de chirie 500-700 lei (calculată la nivelul anului 2009). Drepturile noastre salariale sunt calculate netransparent de structurile financiare, în baza unor hotărâri de guvern și ordine clasificate abuziv de către neosecuriștii din guvern si minister.

Suntem conduși de împuterniciți, cu scopul de a avea persoane obediente față de cei care i-au pus în funcție pentru a servi în continuare interesele de partid. Structurile de poliție operative rămân depopulate, în condițiile în care lipsește o strategie coerentă de resurse umane și un sistem de salarizare care să stimuleze polițiștii din segmentul operativ  unde se regăsesc mai multe riscuri comparativ cu cei care se ascund prin birouri.

Aproape zilnic, familia ordine și apărare este ținta unor atacuri și intoxicări mediatice cu privire la salarii, pensii militare, vârsta de pensionare iar ministerul care, prin structurile de relații publice ar trebui să demonteze cu argumente tehnice și neutre, neadevărurile prezentate in media, alege să tacă și să legitimeze minciunile populiste.

Dacă v-ați saturat de ipocrizie, dacă nu vreți să retrăim momentul 2010, dacă nu vreți să avem din nou veniturile salariale diminuate, dacă nu mai vreți să acceptați compromisurile pe care le-am făcut în numele profesiei, dacă nu vreți să mai reprezentăm bătaia de joc a celor care guvernează, singura reacție este protestul! De aceea vă chemăm la luptă pe data de 25.03.2021, între orele 10:00-14:00, pe trotuarul din fața Ministerului Afacerilor Interne să transmitem un mesaj ferm: „Ne-am saturat de ipocrizie! Nu mai vrem să fim umiliți! Nu mai vrem sa fim discriminați!”.

Protestul se va organiza alături de Sindicatul Diamantul și a fost deja autorizat de către Primăria Capitalei. Pe toți cei care doriți să participați, vă îndrumăm să luați legătura cu reprezentanții Sindicatului EUROPOL sau ai Sindicatului Diamantul, toate costurile ocazionate de deplasare fiind asigurate de cele două organizații!

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: De Ziua Poliției sărbătorim prin proteste în fața MAI

Distribuie

4 răspunsuri

  1. Din păcate Uni din șefi poliției Române sunt corupți …. totul pleacă de sus . Tot traficul de orice fel se face cu ajutorul unora dintre ei ….. Trist să văd că sau băgat in salariile poliției …. nu este frumos ceea ce fac . România nu mai este demult cea fost și credca in ritmul acesta nu va mai fi niciodată 🙁 toate țările râd de noi , ce-am fost și ce-am ajuns 😢 Treziți-vă odată toți polițiștii și haideți de partea poporului toți uniți vom schimba totul … când poporul se unește mâncăm mâna asta de conducători cu tot cu papuci . Nu instig la ură dar vreau pe cale amiabilă să va faceți datoria cei numiți șefii poliției , sa va respectați jurământul în slujba cetățeanului ci nu a statului a parlamentarilor 😢 nu mai dați amenzi la bătrâne ce vând pătrunjel pentru a-și cumpara o mâine mâine sa nu moara de foame 😢😢 voi ziceți ca ea face contrabanda cu țigări spălare de bani ? Sau cum numiți acest gest in timp ce pădurea se taie toată și se cara prin fata voastră și stați toți nepăsători ca așa zice șeful …. măi oameni buni suntem oameni toți , respectați juramantul depus vă rog frumos pe toți polițiștii … in schimb pe șefii voștri implicați in dosare penale de a-și putea Iași da afara pe toți și leasi lua gradele și tot 😢 am ajuns sa cred ca in România clanurile sunt păzite de poliție și populația , oamenii simpli sunt batjocoriți la comanda șefului 😢 România trezește-te 🙏 dacă vreun polițist cu inimă vede acest mesaj măcar un lucru sa faceți din tot ce am zis aici va rog ca știu ca toate nu se poate sa le faceți , acela fiind …. protejarea bătrânilor nostrii necăjiți va implor . O sa ajungeți și voi bătrâni și cum vati simți sa va injoseasca polițiștii tineri inloc sa va ajute ? 😢😢😢😢 îmi pare rău de țara mea îmi pare rău ca corupția este așa de mare încât vă ia și pâinea voastră cei ce va supuneți viața din prima secundă când ieșiți din casa in haina statului și nu numai 😢 nu vedeți ca nu le pasa nici de voi , nici de viețile voastre ? Au murit foarte mulți polițiști la datorie și încă echipamentele tot alea vechi sunt Inafara de mașini 🙁 mașina va scapa de vreun necaz ? Sau echipamentul din dotare ? Vă plâng de mila eu un simplu om . Dar , sunt om , șefi voștri unii dintre ei nu dau doi bani pe voi și voi încă le slujiți și le țineți burțile alea mari pline de Nedreptăți 👀 Doamne ajuta să va dea mintea necesară să vedeți ca corupția este atât de mare de nu contați niciunul pentru cei ce ne conduc și voi Ar trebui să fiți pe primul loc plătiți de stat cu salariul vostru nu mai mult dar ei nici ăla nu vi-l dau fără își dau ei pensii speciale dormind in parlament ca vacile pe câmp când este cald 🤦‍♂️

  2. Am ceva greșeli la comentariul de mai sus și leasi scrie aici …. bătrâna aia vinde pătrunjel pentru a-și lua o pâine să aibe ce mânca mâine și ei zic că face contrabandă cu pătrunjel sau dc o ia o încătușează și o duce la secție ? Dece poliția poate sa facă așa ceva unde-i respectul de om nu neaparat de polițist ? 🤦‍♂️ Mulțumesc

  3. La Bucuresti s-a achitat specialistul de clasa. Ne-a lucrat Bode foarte frumos.Marile mariri s-au acordat in sume fixe pe categorii de angajati.. Personalul civil cu vechime a luat 107 lei, agentii cu vechime 110 lei iar cms sef cu vechime 150 lei. Nu s-a acordat la niciun salariu de functie din 2022.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută