Congresul Federației PUBLISIND – e timpul să acționăm!

În preioada 13-14 decembrie 2019, a avut loc Congresul Federației PUBLISIND, unde s-a stabilit strategia de acțiune și au fost organizate alegeri pentru următorii 4 ani. Cu unanimitate de voturi, a fost reales ca președinte al Federației PUBLISIND Ștefan Teoroc.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului EUROPOL a fost invitat să-și depună candidatura pentru funcția de Secretar General al Federației PUBLISIND având în vedere implicarea de care a dat dovadă la nivelul organizației. De asemenea, Biroul Executiv Central al Sindicatului EUROPOL l-a mandatat cu unanimitate de voturi, ca propunere pentru a ocupa funcția de vicepreședinte pe domeniul „Poliție” din cadrul federației pe Ion Stuparu, vicepreședinte Sindicatul EUROPOL și președinte al Filialei Vâlcea. Cei doi au fost votați și validați pentru aceste funcții, având astfel o relevanță mai mare la nivel federativ.

Vă reamintim că Federația PUBLISIND numără peste 32.000 de membrii din mai multe domenii bugetare (poliție, penitenciare, justiție, asistenta social si protecția copilului, mediu, cultură, curtea de conturi, administrație publică locală/centrală, tineret și sport) și este reprezentativă la nivelul a două sectoare de activitate și la nivelul mai multor grupuri de unități, fiind cea mai relevantă organizație sindicală din sectorul bugetar.

La eveniment a participat și Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical care a transmis un mesaj de solidaritate și unitate. De asemenea a subliniat că este deosebit de important să devenim mai activi, mai reactivi, luând atitudine prin intermediul organizațiilor pe care le reprezentăm, dar mai ales prin implicarea membrilor.

În acest sens, s-a hotărât ca Federația PUBLISIND, să trimită un document de poziție cu privire la revendicările fiecărui domeniu. Organizația noastră va transmite revendicări în special cu privire la acordarea 1/3 din creșterea salarială a Legii 153/2017, a majorării de 75% pentru SDSL, a sporului pentru ore suplimentare, a decontării serviciilor turistice, a pensiilor militare dar și a majorării normei de hrană pe baza actualizării care deja se aplică la celelalte instituții din structura de ordine publică și siguranță națională.

Mai mult, în cursul zilei de mâine, la prima ședință a BEX-ului PUBLISIND, în situația în care nu vom primi garanții reale despre acceptarea revendicărilor, se va analiza oportunitatea organizării unui protest de 10.000 de membrii, înainte ca proiectul legii bugetului de stat să fie aprobat. Vă vom ține la curent cu noutățile acestui demers pe măsură ce vor apărea informații noi.

Echipa Sindicatului EUROPOL

Viitorul ne aparține!

Sindicatul EUROPOL: Congresul Federației PUBLISIND – e timpul să acționăm!

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută