Concursurile TCO suspendate nu trebuie anulate

În data de 13 martie s-au desfășurat concursurile pentru trecerea în corpul ofițerilor la nivelul Poliției de Frontieră Române, asta după ce la cele  din  luna ianuarie, unele dintre ele fie au fost anulate, fie nu au fost ocupat toate locurile ca urmare a gradului foarte ridicat de dificultate al subiectelor. Totul a decurs destul de normal până când o sesizare cu privire la modul de desfășurare a concursului la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră a fost  făcută ieri chiar în ziua în care trebuiau afișate rezultatele finale.

În fapt, sesizarea a venit ca urmare a înscrierii unui candidat la mai multe concursuri organizate de ITPF Timișoara,  ce contravine pevederilor Sectiunii a III-a din anunțul de concurs, ”Candidatul va completa o singură cerere de participare la concurs din modelele prevăzute în Anexele anunțului de concurs”. Situația înscrierii unui candidat la mai multe concursuri nu poate fi considerată decât o neatenție din partea persoanelor desemnate să verifice dosarele de concurs, neavând vreo  influență cu privire modul de desfășurare a probei scrise sau la notele obținute de către candidați, fiind doar o condiție neîndeplinită de unul dintre candidați.

Susținem ferm și fără echivoc că decizia pe care trebuie să o ia conducerea ITPF Timișoara  trebuie să fie una bazată pe argumente solide și trebuie să se șină cont că această sesizare nu a dus la o influențare majoră a desfășurării concursului. Astfel considerăm că procedura de concurs trebuie să continue, iar colegii care au depus eforturi destul de mari pentru studierea tematicii de concurs, care a fost destul de stufoasă, să poată fi declarați admiși.  Am solicitat totodată conducerii ITPF Timișoara să dea dovadă de luciditate și coerență în deciziile pe care urmează să le ia cu privire la aceste concursuri, astfel încât această situație să nu se transforme într-o situație care să genereze discriminări.

CITEȘTE AICI SOLICITAREA ADRESATĂ ITPF TIMIȘOARA

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Concursurile TCO suspendate nu trebuie anulate

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Același lucru s-a întîmplat și în ianuarie. Candidați înscrisi la mai multe concursuri ceea ce a permis să dea testul psihologic la un județ și concursul în altul creeindu se o mare harababură de care d mn ministru Bode a trecut o cu vederea?!!

  2. Da, s-au si apucat sa cerceteze, interogheaza telefonic pe cei care erau in sala cu persoana, chiar dacă examenul a fost filmat. Probabil vor sa musamalizeze toata treaba si sa confirme candidatul, viitor ofiter, care habar n-are sa citeasca regulamentul concursului si nici chef sa-l respecte. Va fi un precedent pentru concursurile viitoare, ce conteaza daca regulamentul zice ce zice, ce contează daca semnezi acordul privind conditiile de participare? Nu conteaza la itpf timisoara! Poate conteaza la dga…

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.