Concediul medical nu se mai vizează

În data de 02 iulie 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.583, Ordinul Ministrului sănătății și al Președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate cu nr. 1092/745/2020 privind aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical și a instrucțiunilor privind utilizarea și modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza cărora se acordă indemnizații asiguraților din sistemul asigurărilor sociale de sănătate și din sistemul de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale.

Astfel, în cazul în care polițiștii care se îmbolnăvesc și au nevoie de concediu medical, conform modelului de certificat medical prevăzut în anexa ordinului, rezultă că aceștia nu mai sunt nevoiți să treacă pe la medicul unității de poliție,pentru a le fi vizat certificatul medical, fiind suficient ca certificatele de concediu medical emise de către medicii specialiști să fie predate direct la secretariatul Serviciului Resurse Umane din cadrul unității din care aceștia fac parte, fără ștampila medicului de familie.

Conform prevederilor acestui ordin, constatăm înregistrarea unui prim pas pentru debirocratizarea procedurii în ceea ce privește eliberarea concediului medical, întrucât din modelul noului certificat de concediu medical a dispărut rubrica dedicată medicului de familie, până acum, polițiștii fiind nevoiți să facă mai multe drumuri între medicii specialiști din spitale și medici din cadrul unităților de poliție care trebuiau să dovedească luarea în evidență a certificatului medical eliberat de medicul specialist.

De asemenea, Ordinul MS și CNAS nr. 1.092/745/2020 prevede introducerea unei rubrici speciale pentru părinții care au copii cu afecțiuni grave, noul formular de concediu medical cuprinzând și o rubrică în care medicul curant va trece codul numeric personal al copilului bolnav pentru care se acordă certificatul medical.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Concediul medical nu se mai vizează

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.