Ce se întâmplă cu plata normei de echipare pentru polițiști

Astăzi la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social ce a avut pe ordinea de zi  proiectul pentru modificarea Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor. Ordinul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial în perioada imediat următoare și va produce efecte de îndată.

 

Acest proiect completează art. 24 din Anexa 2 a Ordinului MAI 183/2021  cu un nou alineat:

”Art. 28^1
În cazul în care, din motive temeinic justificate, acordarea în natură a articolelor de echipament prevăzute la art. 24 alin. (1) lit. b) nu a fost posibilă în anul încadrării, din anul următor acestuia, drepturile de echipament cuvenite se pot acorda și sub formă bănească, în limita echivalentului valoric al cotei-părți anuale.”

Astfel, aproximativ  2300 de polițiști și polițiști de frontieră încadrați din sursă externă sau proveniți din unitățile de învățământ ale MAI, din anul 2021 și până în prezent, au beneficiat doar parțial de elemente de echipament, fără a li se compensa sub forma bănească, această modificare reparând situația discriminatorie ce se crease. La nivelul IGPF cu structurile subordonate, deja s-au calculat sumele pentru fiecare polițist de frontieră aflat în această situație, iar începând cu luna viitoare polițiștii vor primi retroactiv sumele cuvenite.

În ceea ce privește dotarea cu noua uniformă, la nivelul Aparatului Central al MAI  se preconizează luna aprilie ca punct de reper pentru dotarea completă. Însă, atât la nivel de IGPR, cât și IGPF,  reprezentanții acestor instituții prezenți în cadrul comisiei de dialog au menționat că nu există o dată prevăzută pentru dotarea completă/sistarea plății normei, ci în funcție de evoluția contractelor avute cu firmele care confecționează noua uniforma, se va lua o hotărâre, contractele fiind în derulare la acest moment.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

 

 

Sindicatul EUROPOL: Ce se întâmplă cu plata normei de echipare pentru polițiști

Distribuie

4 răspunsuri

  1. Vă salut! Aveți mai multe detalii despre asta? Când spuneți circuit, vă referiți la circuitul în cadrul ministerului sau la nivel interministerial, de guvern, pentru emiterea de OUG?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută