Calcule concrete pe actualizarea normei de echipare

După ce în data de 25.03,2024 a intrat în vigoare Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 26/2024  care stipulează la art.  XII  faptul că  ”începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, toate instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională acordă valoarea financiară anuală a normei de echipare și valoarea financiară a drepturilor de echipament la nivelul actualizat al acestora, potrivit prevederilor legale specifice în vigoare”, Ministerul Afacerilor Interne prin DGL, DGF și DGJ au emis o circulară către structurile subordonate prin care sunt precizate situațiile în care se poate face alocarea la norma de echipament.

Astfel avem două situații pentru anul 2024:

1. Drepturi asigurate NUMAI ÎN ECHIPAMENT: 7455 lei;
  2. Drepturi asigurate NUMAI ÎN BANI : 6464,67 lei;

În aplicarea OUG 26/2024, pentru anul 2024(366 zile):

1. 01.01.2024- 24.03.2024 (84 zile) = 720,65 lei (conform OUG 115/2023)
  2. 25.03,2024-31.12.2024 (282 zile)=5744,02 lei(conform OUG 26/2024)

Pentru calcularea drepturilor de echipament , structurile logistice din cadrul inspectoratelor vor aplica metodologia stabilită la pct. 6 din Precizările tehnice din Nota raport nr. 579.054/25.09.2023 pentru stabilirea valorii financiare a drepturilor de echipament la care au dreptul polițiștii și cadrele militare în 2024 prin raportare la  valoarea financiară  de 6464,67 lei pentru perioada 25.03.2024-31.12.2024 :

1. DREPTURI NUMAI ÎN ECHIPAMENT – 7455 LEI; ( nicio unitate MAI nu a dotat  complet personalul la acest moment pentru a se face alocarea la numai echipament);
  2. DREPTURI ÎN ECHIPAMENT ȘI DIFERENȚA ÎN BANI : 4473 lei numai echipament (60% din 7455 lei) și 2585 lei numai bani (40% din 6464,67 lei) pentru unitățile care au repartizat deja o parte din noua uniformă – aproximativ 280 lei/lună;
  3. DREPTURI NUMAI ÎN BANI – 6464,67 lei  din care se va scădea 720,65 lei primiți pana acum=5744,02 pentru unitățile unde nu s-a repartizat deloc noua uniforma și alocarea s-a făcut in continuare  ”numai bani” – aproximativ 620 lei/lună;

Sindicatul EUROPOL: Calcule concrete pe actualizarea normei de echipare

Un răspuns

1. Buna ziua ! la noi nu doar ca nu s a primit norma de echipare actualizata ,n am primit nici norma la valoarea dinainte , nici haine , nimic!