Alte 200 de BMW-uri pentru Poliția Română

Exact când se celebra ziua Europei, în data de 9 mai 2023 IGPR a semnat contractul subsecvent nr. 2 pentru autospecialele marca BMW 320 IX. Alte 200 de bucăți vor trebui să ajungă în curțile unităților de poliție în cel mult 9 luni de la data contractării. Însă la fel cum s-a întâmplat și data trecută, acestea vor ajunge, mai mult ca sigur, ceva mai repede.

Rămâne totuși de văzut cum se va face noua repartiție a acestor mașini. Știm cu toții faptul că IPJ Cluj deja a ”pierdut” o astfel de autospecială în misiune, iar în București din 6 autospeciale repartizate rareori vezi în trafic mai mult de 2 pe un schimb.

Deși niciodată nu s-a recunoscut în mod public, dispozițiile ,,verbale” ale mai-marilor stipulează foarte clar că aceste autospeciale vor fi conduse exclusiv de către polițiștii care au absolvit modulul de conducere defensivă a cursului specific de pregătire.  Iar cum Poliția Română nu deține baza logistică necesară antrenamentului și aceste cursuri sunt realizate pe niște circuite improvizate prin eforturile susținute ale colegilor de la structurile de pregătire profesională, nu este de mirare că vom vedea la anul BMW-uri ruginite cu 1.000 km la bord prin curțile inspectoratelor.

Mai mult, ne-a fost semnalat din teritoriu faptul că au fost situații în care ofițerii coordonatori au ales să iasă în stradă cu aceste autospeciale păstrând polițistul instruit la dispoziția lor. Astfel, am avut situații hilare când BMW-ul stătea la ,,coordonare”, iar ,,celălalt” BMW era urmărit de mult-prea-puternicul Logan cu motor de 1200 cmc.

Nu o să comentam multiplele situații în care șefii și-au păstrat pentru ei cele mai bune sau noi autospeciale, pentru că ar însemna sa băgăm pe toată lumea în aceeași oală și nu este cazul. Să nu uităm că există foarte mulți ofițeri care muncesc cot la cot cu polițiștii din subordine și își exercită actul managerial din stradă nu de pe fotoliul din birou sau de pe grupurile de whatsapp, fiind total deconectați de la realitatea situației operative.

Acum, cu sosirea a încă 200 de bucăți de autospeciale, suntem extrem de curioși cum va fi realizată și repartizarea,  având în vedere că la nivelul celor mai multe IPJ-uri, pe durata unui schimb, exista cel mult 2 echipaje de poliție rutieră, vom putea asista la situația în care majoritatea acestor autospeciale ar putea fi repartizate la nivelul Brigăzii Rutiere din Bucuresti.

Cum din prima tranșă Poliția Capitalei a primit doar 6 astfel de mașini, este foarte probabil ca din a doua, dacă se va păstra paritatea, să primească va primi 12 bucăți, rezultând astfel un număr total de 18 autospeciale marca BMW pentru un Bucuresti atât de aglomerat, încât dacă vrei să depășești viteza legală și să încalci diverse reguli de circulație o poți face fără probleme pentru că toți polițiștii rutieri nu mai există decât pentru a asigura coloane oficiale sau neoficiale, mitinguri și constatări de contravenții ce au ca obiect autoturismele parcate neregulamentar.

Și să nu uităm că IGPR-ul, cel puțin din punct de vedere teoretic ar mai vrea să achiziționeze încă 300 de autospeciale de acest gen.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Alte 200 de BMW-uri pentru Poliția Română

Distribuie

Un răspuns

  1. Ati uitat sa mentionati ca Dl.Bode a dat o dispozitie ca BMW.urile sa fie distribuite Serviciilor rutiere si nu Birourilor,adica ele circula pe DN.uri prin paduri,nu prin orase……

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută