Dacă la ultima sesiune de admitere în programele de școlarizare ale școlilor de agenți de poliție, s-a înregistrat un eșec istoric, în care, după probele eliminatorii nu au rămas candidați nici pentru jumătate din locurile scoase la concurs, sperăm ca, de această dată lucrurile vor sta diferit și interesul tinerilor absolvenți de liceu pentru admiterea în Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”, să fie sporit.

Lipsa de atractivitate a Poliției Române, evidențiată de eșecul înregistrat la precedenta sesiune de admitere în școlile de poliție, reprezintă o preocupare semnificativă pentru întreaga societate. Degringolada politică și heirupismul decizional specific perioadelor de campanie electorală, au generat mutilări semnificative ale puținelor beneficii pe care angajații sistemului de ordine publică siguranță națională le mai aveau.

Principalii factori care contribuie la lipsa de atractivitate a Poliției Române pot fi percepuți în contextul schimbărilor sociale și economice din ultima perioadă și anume un nivel de salarizare impropriu, care nu are nimic în concordanță cu riscurile, interdicțiile și incompatibilitățile presupuse de activitatea în sine dar și o legislație neatractivă a pensiilor militare de stat. Pentru toate acestea dar și pentru multe alte motive, tinerii își îndreaptă tot mai mult atenția către alte domenii de carieră, care oferă perspective financiare mai atractive sau oportunități de dezvoltare personală mai bine conturate.

Totuși, cei interesați de o carieră în poliție, puteți consulta mai jos lista locurilor scoase la concurs de Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza

Sindicatul EUROPOL: Academia de poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” a publicat lista locurilor scoase la concurs pentru anul școlar 2023-2024

3 răspunsuri

1. Bună ziua! Ma numesc Pop Ioan Alexandru, am absolvit Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir facultatea de drept Cluj-Napoca. Săptămâna viitoare voi sustine examenul de licenta . Cum as putea intra în sistemul MAI ? Va mulțumesc!

2. Buna ziua!
    Lipsa de personal in sistem, 140 de locuri scoase la concurs!
    Acum după apariția punctajului sunt curios dacă se vor suplimenta locurile scoase la concurs!
    Anul acesta conform punctajului cu nota 9 nu se poate promova!
    Normal este sa se suplimenteze locurile, măcar cu încă 100,avand in vedere notele obținute si lipsa personalului!
    Pentru tinerii participanți care nu sunt promovați si totuși au obținut note bune, peste 8/50 este foarte frustrant!
    Trebuie reformat sistemul și asta începe cu încadrarea tinerilor cu capacitate și perfecționarea lor!