Uniforme de poliție noi, doar pentru unii

Undeva la nivelul superior al I.G.P.R.-ului, cineva, bănuim noi cine, își bate joc intr-un mod înfiorător de structurile de ordine si siguranța publica cu privire la nivelul echipării acestora.

Intram in vara anului 2023, iar timp de 1 an și jumătate (18 luni), nu au fost în stare să echipeze UN SINGUR POLITIST cu noua uniformă. Fac excepție aici polițiștii actori care trebuie să dea bine pe sticlă și doar acolo. Doar promoțiilor nou încadrate și  colegii din sursă externă. După ce si-au dat cu stângu’-n dreptul cu privire la tot ceea ce înseamnă uniformă de stradă și calitatea acesteia, nu are rost sa revenim, I.G.P.R. încheie pe bandă rulantă contracte subsecvente de echipare cu ,,echipament de protectie” a structurilor de pregătire profesională.

Suma de 1.082.998 de lei se va plăti celor de la Elite Tactical pentru furnizarea a 285 de complete ,,de protectie” pentru acești polițiști. Până aici, nimic anormal, însă ceea ce nu știu mulți este faptul ca Elite Tactical a devenit acum ceva timp furnizorul local al celor de la UF Pro și Carinthia. Adică doi dintre cei mai mari jucători pe plan mondial pe nișa echipamentelor tactice (îmbrăcăminte și accesorii).

3.800 de lei va costa un complet format din pantalon, bluză, veston, fes și scurtă de iarnă. Vi se pare mult? Vă spunem noi că este extrem de puțin în condițiile în care doar o pereche de pantaloni de ultima generație fabricați de UF PRO ajung la 1.100 de lei. Și da, aceia sunt pantaloni tactici, nu imitații „scămoșabile” din tercot laminat.

Deci se poate, dacă se vrea! Felicităm conducerea Direcție de Pregătire Profesională pentru această reușită, așa cum felicităm și conducerea S.I.A.S.-ului pentru același lucru întrucât ei sunt cei care “au spart gheața” cu privire la aceste lucruri. Totodată, nu putem să nu ne întrebăm, dacă la asemenea structuri se poate și s-a vrut, pentru amărâții din strada pe care ii vede toata lumea zilnic, care aleargă dupa infractori, care stau îmbrăcați în uniformă cel puțin 10 ore, de ce nu s-a poate?!

Acum câteva luni am atras atenția acestui fapt, iar anul trecut am semnalat faptul că se putea rezolva totul dacă s-ar fi vrut cu adevărat să avem o uniformă cu adevărat tactică și optimizată. Noi am spus, noi am auzit! Să vă mai spunem faptul că UF PRO este renumită la nivel mondial pentru calitatea fantastică a uniformei în absolut orice condiții? Că militarii români ce au participat și participă în teatre de operații sunt echipați exclusiv de ei, prin cei de la Elite Tactical? Să vă mai spunem că am testat îmbrăcămintea lor în cele mai dure condiții și se comportă excepțional pentru nevoile structurilor operative? Nu are rost.

Felicitări încă o dată repreznetanților direcției de pregătire profesională pentru că au reușit să „ambaleze” nevoia de echipare și că au „transformat” uniforma de serviciu în echipament de protecție pentru a putea să iasă de sub contractul existent, care ne-a adus atât de multe probleme. Din păcate, pentru cei care s-au ocupat de „noua uniformă” nu au înțeles nimic din nevoile oamenilor din stradă și s-au limitat să „bifeze” doar un nou design cu materiale de proastă calitate.

Sindicatul EUROPOL: Uniforme de poliție noi, doar pentru unii