Polițiștii din IPJ Constanța rămân la program de 12 ore

În urma discuțiilor purtate în data de 30.01.2024, între reprezentanții Sindicatului EUROPOL și conducerea IPJ Constanța, a fost continuat dialogul social în vederea identificării celor mai bune soluții pentru provocările generate de proiectul de reorganizare care a fost oficializat la data de 15.01.2024.

Cea mai mare problemă la momentul de față este reprezentată de pretinsa impunere de la nivel central a stabilirii programului de lucru în forma de organizare de schimburi de 8 ore. Această decizie este de natură să genereze nerespectarea timpului de refacere a capacității de muncă, nerespectarea timpului de repaus, nerespectarea timpului liber între schimburi, planificarea arbitrară pe schimburi sau situații de intervenție la evenimente de la domiciliu.

Astfel în urma unor discuții aprofundate asupra obiectivelor instituționale, necesității creșterii calității serviciului polițienesc, nevoia de asigurare a obligației stabilite de lege, de a fi asigurat un serviciu permanent și continuu, am agreat, de comun acord cu inspectorul șef, menținerea formei de organizare a programului de lucru la 12 ore, pentru următoarele 3 luni, urmând ca orice altă modificare să fie analizată la finalul acestei perioade.

Sindicatul EUROPOL a reiterat nevoia de conciliere a vieții profesionale cu cea personală concomitent cu interesul instituțional pentru a furniza servicii de calitate comunității. Apreciem că este deosebit de important ca la nivelul IPJ Constanța să existe obiective instituționale clare, pentru ca fiecare polițist să le cunoască, să și le însușească și să genereze rezultate în acest sens. Orice decizie arbitrară, de modificare a programului de lucru, fără a exista o fundamentare care să aibă legătură directă cu îndeplinirea indicatorilor de performanță este de natură să genereze nemulțumire în rândul polițiștilor.

Le mulțumim colegilor care au susținut organizarea unor forme de protest și în același timp, apreciem deschiderea spre dialog și conciliere a conducerii IPJ Constanța. Suntem convinși că factorii de conducere, atât cei de la nivelul IGPR, cât și cei de la nivelul IPJ Constanța, vor înțelege că este mai important să ne preocupăm mai degrabă de obiectivele de rezultat decât de obiectivele de diligențe. Reorganizarea implică un efort considerabil din partea polițiștilor care în momentul de față ajung să substituie lipsa altor 3-4 polițiști care lipsesc din organigramă, aflându-ne în cea mai mare criză de personal din istoria ministerului.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii din IPJ Constanța rămân la program de 12 ore

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută