Cât de ușor s-a intrat la școlile de poliție. Exclusiv grilele

Ieri s-a desfășurat proba scrisă pentru sesiunea de admitere în școlile de poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca și ”Avram Iancu” Oradea. Astfel, după afișarea rezultatelor, situația arată că diferența dintre cei promovați și numărul locurilor scoase la concurs este destul de mic.

Pentru școlile din subordinea Poliției Române, din cei 2259 de candidați rămași după susținerea probelor fizice, au promovat examenul un număr de 2184 de candidați pentru cele 1640 locuri scoase la concurs. Pentru școala din subordinea Poliției de Frontieră Române, din cei 275 de candidați rămași după susținerea probelor fizice, au promovat examenul un număr de 259  de candidați pentru cele 240 locuri scoase la concurs.

Nivelul de dificultate al testelor  elaborate a fost unul destul de scăzut,  Ministerul Afacerilor Interne intrând în fibrilații că nu se vor ocupa toate locurile,  după ce numărul candidaților a fost cel mai scăzut din istoria instituției. Începând cu data de 15.12.2022  și până pe20.01.2023 va fi  vizita medicală, iar până la data de 25.01.2023 se vor afișa rezultatele finale, care vor mai aduce unele surprize.

Pentru cei care vor să rezolve testul dat spre exemplu la Poliția de Frontieră Română, îl poate parcurge urmând linkul atașat pentru a vedea nivelul de dificultate al acestuia (DESCARCĂ TESTUL AICI) . De asemenea, și testul susținut de candidații la școlile din subordinea IGPR, a avut un grad de dificultate asemănător.

Așa cum aminteam și în comunicatele anterioare, motivele pentru care tinerii candidați nu mai optează pentru o carieră  în poliție sunt diferite și constau în principiu în:

  • neaplicarea legii salarizării prin înghețarea drepturilor salariale cuvenite;
  • valoarea  scăzută a salariului, cât a unui angajat dintr-un supermarket, comparativ cu riscurile pe care le au polițiștii;
  • haosul legat de legea pensiilor militare confundate în mod intenționat cu pensiile speciale;
  • inexistența unei predictibilități legate de evoluția în carieră, cât și modul în care se ajunge în funcțiile de conducere;
  • sistemul profund afectat de nepotismele din sistem, pile, relații și cunoștințe;
  • restricțiile și incompatibilitățile pe care le au polițiștii comparativ cu alte categorii sociale;

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Cât de ușor s-a intrat la școlile de poliție. Exclusiv grilele

Distribuie

4 răspunsuri

  1. Ar fi necesară o modificare în calendarul de organizare al concursurilor de încadrare directă și cele de la școlile de polite , deoarece la vizita medicală sunt ,,triati” de cei de la Cmdta în mod nedrept cei care și-au făcut speranța că au intrat și se trezesc cu visul spulberat. Normal ar fi ca verificarea cunoștințelor să fie ultima probă și să reflecte nivelul cunoștințelor viitorilor polițiști/militari din MAI .

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.