Avansări pregătite de 1 Decembrie

După cum prea bine știți, prin OMAI nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost stabilite etapele și criteriile  în baza cărora polițiștii pot fi avansați în gradul profesional următor.

Conform art. 2 alin. 2 din Anexa nr. 6 a ordinului sus-menționat, avansarea poliţistului, la împlinirea stagiului minim în grad profesional, se face la dată de 25 martie a anului în curs, iar avansarea acestuia înaintea împlinirii stagiului minim  se poate realiza de Ziua Naţională a României – 1 Decembrie sau în tot cursul anului, pentru merite excepţionale, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) a îndeplinit jumătate din stagiul minim al gradului profesional pe care îl deţine;

b) este apreciat în această perioada cu calificativul de cel puţin „bine”;

c) postul pe care este încadrat în statul de organizare este prevăzut cu grad profesional superior celui pe care îl deţine;

d) a absolvit studiile sau/şi cursurile prevăzute de lege.

Ca și excepție, în situaţii temeinic justificate, cu aprobarea ministrului afacerilor interne, poliţistul poate fi avansat în gradul profesional următor, fără a îndeplini jumătate din stagiul minim al gradului profesional pe care îl deține.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, a fost postată pe INTRAPOL adresa Direcției Management Resurse Umane cu nr. 68.125/17.11.2020 prin care ni se aduce la cunoștință faptul că prin Nota-raport nr.277833/06.11.2020, conducerea MAI a aprobat cifrele în limitele cărora șefii structurilor  MAI pot formula propuneri de avansare în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, cu prilejul zilei de “1 Decembrie-Ziua Națională a României”.

Un aspect important al acestei informări este reprezentat de faptul că la formularea propunerilor, șefii de unități vor trebui să urmărească realizarea unui echilibru în ceea ce privește selecționarea ofițerilor și agenților de poliție care fac obiectul analizei astfel încât minim jumătate din numărul indicatorilor alocați să fie repartizați pentru avansarea agenților de poliție, principiu care va fi respectat în limita structurii de personal existent.

În ceea ce privește numărul de indicatori alocați pentru avansarea în gradul următor de Ziua Națională a României, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost alocat un procent de 5% din numărul de polițiști care pot fi avansați înaintea îndeplinirii stagiului minim.

Precizăm că deja avem sesizări din partea colegilor noștri din cadrul structurilor de ordine publică și circulație rutieră din care rezultă că inspectorii șefi au stabilit ca unul din criteriile în baza cărora vor fi realizate notele de fundamentare să fie reprezentat de numărul de dosare penale soluționate, în ciuda faptului că în perioada stării de urgența activitățile de urmărire penală au fost suspendate, iar în perioada stării de alertă, aceiași șefi au dispus angrenarea tuturor polițiștilor în acțiuni pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, neexistând astfel timp efectiv pentru desfășurarea altor activități.

Așteptăm cu interes ședințele în care vor fi prezentate notele de fundamentare ale propunerilor de avansare în gradul profesional următor pentru colegii noștri, iar cu ocazia participării, reprezentanții organizației noastre vor urmări ca polițiștii merituoși să fie recompensați pe măsura rezultatelor.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Avansări pregătite de 1 Decembrie

Distribuie

Un răspuns

  1. La tot ce e scris mai sus si mai ales la indicatorii aia si criteriile mentionate, nu am decat un comentariu: bla, bla, bla….

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută