Aproape 1000 de posturi scoase la concurs de MAI

Vineri, în cadrul ședinței de Guvern, a fost aprobat Memorandumul cu tema ”Aprobarea deblocării unor posturi vacante în Ministerul Afacerilor Interne”, prin care 946 de funcții  vor fi scoase la concurs.

Încă de anul acesta  se vor face  demersuri pentru organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante, urmând ca anul viitor acestea  să fie finalizate. Posturile scoase la concurs sunt atât pentru candidații din  sursă externă, cât și pentru  trecerea din corpul agenților în cel al ofițerilor, decizia aparținând structurii organizatoare.

Având în vedere  această posibilitate ca structurile organizatoare să aleagă cum se va organiza concursul, considerăm că e absolut necesar ca aceste posturi să fie scoase cu prioritate pentru agenții de poliție care au deja o experiență acumulată, iar în cazul în care rămân posturi neocupate, acestea să fie scoase din sursă externă. Nu trebuie să se mai repete cazul posturilor scoase la concurs de  Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, unde  funcțiile de coordonator ture serviciu pot fi ocupate de personal fără experiență din sursă externă.

Reamintim că Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a scos deja la concurs un număr de 67 posturi vacante de execuție, examenele urmând să aibă loc în luna februarie 2019.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne care scot la concurs posturi sunt: Direcția Generală Management Urgențe Medicale, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcția Generală Anticorupție, Direcția Generală de Pașapoarte, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, Direcția Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor, Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Academia de Poliție si Casă de Pensii Sectorială.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Aproape 1000 de posturi scoase la concurs de MAI

Distribuie

6 răspunsuri

  1. Cine ii tine pe subofiterii activi sa nu participe la cocursurile din sursa externa?.. si daca sunt asa bine pregatiti credeti ca vor avea probleme cu cei din extern? Zic si eu asa.. Sunt unul din extern care candideaza si cred ca voi lua acest examen..

  2. daca continuati sa incadrati numai din sursa interna pe pile , cunostiinte, relatii va fi vai si amar de politia din romania. intr-adevar recunosc ca au experienta profesionala fata de externi dar cu facultati particulare facute pe daiboji nu veti ridica nivelul de pregatire, de calitate, de comportament si de cultura generala a acestora, tot la nivelul de agenti vor ramine si vor actiona in profesie exact la acel nivel la care au fost formati. lupul schimba parul, da naravul ba. daca tot agentii vostrii au prioritate nu inteleg de ce ii mai amagiti pe candidatii din extern si de ce nu schimbati denumirea concursului ? este o bataie de joc a MAI-ului la adresa celor care au absolvit facultati de stat pe bune, intrucit acestia nu au nici o sansa in fata agentilor cu facultati particulare la activ si vor fi afectati psihic in viitor cind isi vor da seama de crunta realitate ca au fost amagiti, pacaliti in stil politienesc si mai cheltuiesc si sperante, bani ori timp degeaba. asta este romania posdecembrista, nu cei merituosi vor fi incadrati ci pilele, cunostiintele ori relatiile de parca acestia s-au nascut invatati.

  3. Popescu Nicu, deoarece stim ca esti foarte competent, te lasam sa lucrezi in continuare in curte la bunicul tau.E pacat sa nu beneficieze de cultura generala a nepotului sau.Probabil la privat nu ai reusit din cauza ca erai prea bun in domeniul tau si de aia vrei la stat.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută