Sute de autospeciale dezinfectate

În contextul actual, al răspândirii virusului CoViD-19, când igienizarea și dezinfectarea spațiilor și suprafețelor cu care se intra în contact direct sunt esențiale pentru sănătatea polițiștilor și a cetățenilor, ca urmare a demersurilor efectuate de liderii Sindicatului Europol, am identificat mai mult firme dispuse să contribuie, prin serviciile pe care le oferă pentru a putea asigura un microclimat sigur în interiorul autospecialelor de poliție.

Astfel, colegii noștri de la Filiala Timiș a Sindicatului EUROPOL, cu sprijinul Salon Cosmetica Auto CBN au facilitat igienizarea și dezinfectarea unui număr de 71 de autospeciale folosite de polițiști zi de zi în teren. Toate aceste operațiuni, care în mod normal se ridică la 250 lei/autoturism, au fost oferite gratuit și au fost realizate într-un timp record, cu ajutorul a 6 angajați ai AutoCBN care și-au petrecut o zi, de dimineață până seara, deplasându-se de la o unitate de poliție la alta, în așa fel încât să nu fie perturbate activitățile operative planificate.

 

A doua intervenție a fost realizată prin intermediul colegilor din cadrul Filialei Brigăzii Rutiere a Sindicatului EUROPOL, care au beneficiat de servicii specializate de ozonificare Mado Auto Garaj pentru sute de autospeciale de poliție din parcul auto, dar și zeci de birouri și încăperi unde există un flux de persoane, atât polițiști, cât și cetățeni.

Ozonul este una dintre cele mai puternice substanțe antimicrobiene din lume, distrugând până la 99,9% din pesticide, microorganisme, bacterii și virusuri, datorită capacității sale de oxidare. Ozonul este unul dintre oxidanții cei mai puternici dintre cei cunoscuți având o capacitate puternică de dezinfectare și sterilizare, distrugând toate clasele de bacterii și ciuperci, fără a permite dezvoltarea lor.

Spre deosebire de alți agenți biocizi, cum ar fi clorul, timpul necesar pentru dezinfectare este mult mai mic. Din acest motiv, este foarte eficient în distrugerea microorganismelor rezistente la clor datorită unei puteri de reacție de trei mii de ori mai mare decât a clorului, ceea ce face ca acesta să fie un agent biocid posibil atât pentru tratarea apei, cât și pentru tratarea aerului și atmosferei închise.

Le mulțumim foarte mult pentru implicarea și solidaritatea de care dau dovadă în această perioadă. Orice ajutor este bine venit în aceste momente în care, după personalul medical, polițiștii sunt cei mai expuși în fața acestui inamic invizibil care este coronavirusul SARS – CoV 2.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Sute de autospeciale dezinfectate

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută