Liber la promovarea în funcție a polițiștilor. A fost alocat buget

Pentru că am primit multe întrebări referitoare la subiectul promovărilor în funcții, venim în întâmpinarea voastră cu informațiile de care aveți nevoie pentru a vă asigura că nu sunteți „săriți” de la acest drept. Pe baza adresei DMRU de mai jos, șefii unităților sunt informați că urmare adoptării OUG 135/2020 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, Ministerul Afacerilor Interne a primit fonduri pentru a-și respecta obligația legală de promovare în funcție a personalului.

 

Practic, toți polițiștii și personalul contractual care ocupă funcții de execuție superioare și sunt plătiți pe funcții inferioare, au dreptul să fie promovați dacă îndeplinesc condițiile art. 22 alin. (4) din Legea 360/2002, respectiv ale HG 286/2011.

Din cuprinsul art. 22, alin. 4 din  Legea 360/2002 privind Statutul polițistului ”polițiștii se încadrează în funcții de execuție prevăzute în statele de organizare cu grade profesionale egale sau mai mari cu cel mult 3 trepte față de cele pe care le au”, reiese faptul că se creează premisa ca polițiștii să fie încadrați pe funcții, aceasta reprezentând o obligație a fiecărui șef nemijlocit de a formula propuneri în acest sens, respectiv a șefului unității, de a emite acte administrative de numire a acestora  în funcții superioare de execuție.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

 

Sindicatul EUROPOL: Liber la promovarea în funcție a polițiștilor. A fost alocat buget

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută