Ziua Poliției Române interzisă

Cu toate că astăzi ar trebui să fie o zi în care Poliția Română să aniverseze un nou an de când a luat ființă, ne aflăm mai degrabă într-o perioadă a interdicțiilor impuse de normele ce trebuie aplicate pentru prevenirea răspândirii pandemiei cauzate de Coronavirus.

În ciuda condițiilor vitrege de lucru, colegii noștri  pasionați de această meserie nobilă și-au îndeplinit și de această dată atribuțiile revenite potrivit funcției, obținând rezultate notabile.

Activitatea de management realizată de împuterniciți care au fost aleși pe cu totul alte criterii decât cele profesionale, pentru a ocupa locurile lăsate libere prin pensionările ce au decimat rândurile colegilor merituoși, a contribuit la înregistrarea unor adevărate tragedii atât în rândul polițiștilor cât și în rândul cetățenilor în slujba cărora lucrăm.

Deși atragem permanent atenția factorilor decidenți cu privire la neaplicarea unitară a legii salarizării cât și asupra dotării precare, suntem în continuare nevoiți să ne solicităm drepturile financiare prin intermediul instanțelor de judecată, iar mijloacele necesare executării misiunilor și realizării intervențiilor la evenimente în condiții de siguranță, încă înregistrează carențe din punct de vedere tehnic.

Constatăm că și în această perioadă pandemică polițiștii reprezintă carne de tun, fiind trimiși în prima linie de către șefi ce nu se pot adapta fenomenului evolutiv, care nu-și înțeleg rolul în privința bazelor logistice și a resursei umane pe care o manageriază, fiind  dispuși  ca pentru păstrarea scaunelor din birourile calde și îngrijite să trimită în stradă pentru punerea în aplicare a celor 3 Ordonanțe Militare, colegi de-ai noștri fără echipamente de protecție corespunzătoare.

Prin măsurile luate, în situația de urgență decretată, au fost impuse interdicții conform cărora au fost suspendate activitățile culturale, artistice, sportive, precum și organizarea unor evenimente care ar presupune participarea unui număr mare de persoane în spații deschise, un astfel de eveniment fiind reprezentat și de celebrarea Zilei Porților Deschise la nivelul M.A.I., unde cetățenii  ar fi putut interacționa cu polițiștii, tocmai pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19 în rândul populației.

De asemenea, în perioada stării de urgență, polițiștii sunt abilități să vegheze la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu a cetățenilor ori ca persoanele să nu-și părăsească locuința sau gospodăria, decât în situațiile justificate, prevăzute în mod expres în Ordonanțele Militare, pentru diminuarea riscurilor epidemiei.

Și anul acesta, inclusiv de ziua Poliției Române, colegii noștri vor fi în stradă, pentru a-și face meseria cu același devotament ca și până acum, unde în lipsa unor proceduri de lucru clare, ori a echipamentelor de protecție vor încerca să țină piept pandemiei ce a cuprins întreaga țară.

Suntem mândri de curajul și devotamentul colegilor noștri și ne rugăm pentru sănătatea lor, iar pe cetățeni îi îndemnăm în continuare: Stați acasă pentru noi! Noi suntem în stradă pentru voi!

ASCULTĂ aici IMNUL EUROPOL

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ziua Poliției Române interzisă

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută