Ziua Muncii și Sfintele Paști sărbătorite de polițiști prin muncă

Astăzi, 1 Mai, sărbătorim Ziua Muncii, iar începând de mâine Sfintele Paști. Pentru polițiștii din stradă, pentru polițiștii de la controlul de frontieră, cît și  pentru cei de la imigrări, nu doar că va fi o zi normală de muncă, ci aceștia vor acorda o atenție sporită ca urmare a aglomerării din anumite zone.

Paștele este cea mai veche și cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, fiind un motiv de bucurie și seninătate, aducând omenirii speranța mântuirii și a vieții veșnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. În toată această perioadă, peste 14.200 de polițiști vor fi la datorie pentru ca noi să putem  sărbători în liniște Ziua Muncii și Sfintele Paști, cât și pentru a asigura respectarea măsurilor dispuse pentru prevenirea, combaterea infracțiunilor și asigurarea intervențiilor în alte situații care ar pune în pericol siguranța cetățenilor.

Astfel, 10.000 de colegi din cadrul Poliției Române vor avea ca misiune principală, intensificarea măsurilor de monitorizare și control ale traficului rutier, asigurarea ordinii și liniștii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică. Totodată,  vor desfășura acțiuni care vor avea ca scop combaterea faptelor ce pot pune în pericol sănătatea populației, cu accent pe comercializarea de produse specifice Sărbătorilor Pascale.

În tot acest timp, 4.200 de colegi poliţişti de frontieră vor desfăşura activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, cât și pentru asigurarea unei fluidizări  pentru persoanele care ies sau intră în țară.

Polițiștii din prima linie vor sărbători Ziua Muncii și Sfintele Paști în stradă sau de-a lungul frontierei de stat, așa cum o fac de fiecare dată, fapt pentru care ne înclinăm în fața lor și le mulțumim pentru că sunt adevărații eroi  ai noștri. Nu ne rămâne decât să vă urăm misiuni în liniște și fără evenimente, dragi colegi.

Sindicatul EUROPOL: Ziua Muncii și Sfintele Paști sărbătorite de polițiști prin muncă