Vezi repartizarea noilor autospeciale de poliție pe județe

În ultimele 30 de zile a fost repartizat către inspectoratele de poliție primul lot de aproximativ 1800 de autospeciale, Dacia Logan și Dacia Duster. Din datele pe care le deținem, autospecialele au fost repartizate în funcție de raportările pe care le-au efectuat IPJ-urile. De aici constatăm și discrepanțele mari între județe cu privire la numărul de autospeciale distribuite.

Este încă o dovadă că unii șefi, de frică să nu „deranjeze”, au raportat la IGPR o nevoie mai mică de autospeciale, că doar avem încă suficienți polițiști care plătesc din contribuție personală reparațiile și întreținerea mașinilor de serviciu. Iar cei care au raportat corect realitatea din teren și care nu au cosmetizat situația au primit cele mai multe autospeciale/100 de polițiști.

De aceea insistăm pe acest subiect, pentru că încă se fac multe compromisuri pe zona logistică. Mulți polițiști sunt amenințați că dacă nu se „descurcă” cu reparatul autospecialelor, vor patrula pe jos sau nu vor primi altele noi. Însă în realitate, când vin autospecialele noi, evident că ele nu sunt distribuite la posturile, polițiile orășenești sau celelalte unități unde nu au fost raportate probleme cu parcul auto, ci sunt repartizate la structurile care au sesizat problemele tehice și au refuzat să mai conducă acele sicrie pe roți.

Facem un alt apel către colegii noștri, să refuze să mai conducă autospeciale care nu corepund tehnic, respectiv care au probleme la sistemul de frânare, sistemul de direcție, sistemul de lumini sau alte defecțiuni incompatibile cu conducerea lor în siguranță. Mai ales pentru că din experiența noastră, în toate cazurile în care au fost implicate în accidente autospecialele de poliție din cauze tehnice, vinovații au fost găsiți tot polițiștii care le conduceau pentru că li s-a imputat că nu au verificat starea tehnică înainte de a le conduce.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Vezi repartizarea noilor autospeciale de poliție pe județe

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută