Valoarea compensației de chirie se modifică pentru șmecheri. Fraierii rămân plafonați la 2009

În cursul acestei zile Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice proiectul de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea plafonului maxim al cheltuielilor privind locuința de serviciu, cheltuielilor de cazare și deplasare  a prefecților și a subprefecților, aferente anului 2022.

Constatăm și de această dată gradul ascendent al umilinței la care sunt supuși polițiștii de către reprezentanții acestui Guvern care ne îndeamnă la “solidaritate, invocând prin diverse pretexte că nu sunt bani pentru respectarea și aplicarea Legii nr. 153/2017 în ceea ce ne privește, în timp ce premierul Nicolae Ciucă se pregătește să adopte o Hotărâre de Guvern prin care stabilește suma de 18.000 lei pentru cheltuielile ocazionate de chirie și transport, atât pentru prefecți cât și pentru subprefecți.

Și toate acestea, în condițiile în care un agent de poliție care este repartizat din școlaă să-și desfășoare activitatea în București, de la sute de kilometri depărtare de domiciliul său, primește o compensație pentru chirie de doar 385 lei pe lună, cu ajutorul căreia nu ar putea să închirieze nici măcar un loc de parcare în capitala țării.

Și cum solidaritatea este doar pentru fraieri, opinia publică ar trebui să cunoască faptul că unui polițist i se raportează anual contravaloarea compensației de chirie la un salariu pe care îl avea în urmă cu 12 ani, mai exact la salariul din anul 2009, asta în timp ce în cazul prefecților și subprefecților plafonul maxim lunar în ceea ce privește cheltuielile ocazionate de chirie este de 1500 lei/beneficiar. Iar acest lucru este valabil doar pentru anul 2022, urmân ca pentru anul 2023 să se stabilească un nou plafon maxim, prin hotărâre a Guvernului.

Asistăm la o  crasă bătaie de joc, unde de mai bine de 12 ani, MAI face economii la buget pe spatele și drepturile polițiștilor, iar în paralel se gândește că anumiți funcționari desemnați politic merită să beneficieze de o contravaloare a compensației de chirie de aproape 3 ori mai mare decât cea a unui agent de poliție.

Pe polițiștii aflați în stradă, în prima linie care primesc doar mulțumiri și strângeri de mână de la ministru, prim-ministru și președinte pentru activitățile desfășurate, nu îi întreabă proprietarii imobilelor închiriate câte mulțumiri au primit în luna în curs, ci le solicită să achite integral contravaloarea chiriei lunare care în municipiul București sau în alte localități depășește suma de 250 euro/lunar.

Prin același mod de operare ce are drept scop recompensarea filierei politice, Ciucă și Bode împarte MAI-ul în “jmecheri” și “fraieri” continuând fără nicio jenă să creeze inechități și discriminări salariale.

Asistăm la încă o dovadă clară că cei care ne conduc sunt imuni la protestele pașnice derulate până la acest moment sau la dialogul social și că singura soluție care ne rămâne pentru a ne face auziți este reprezentată de blocarea activității începând cu 01 ianuarie 2022, așa cum au procedat magistrații și să nu mai acceptăm să efectuăm vreo oră peste programul normal de lucru ori să executăm atribuții pe care nu le avem în fișa postului.

Așteptăm cât mai mulți să completeze notificarea pe care am pus-o la dispoziție în acest sens: https://sindicateuropol.ro/notificare-protest/

CONSULTĂ AICI PROIECTUL HOTĂRÂRII DE GUVERN!

CONSULTĂ AICI NOTA DE FUNDAMENTARE A PROIECTULUI DE HG!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Valoarea compensației de chirie se modifică pentru șmecheri. Fraierii rămân plafonați la 2009

Distribuie

4 răspunsuri

  1. Șmecheri si borfasii care conduc MAI , respectiv dl…SORESCU GHEORGHE, dupa fata un comunist cu state vechi si care in momentul de fata este Secretar de stat…pentru Relatia cu Institutiile Prefectului, la ordinului dl.Bode bun la toatecred ca a elaborat HG pentru marirea banilor de chirie la Prefecți si Subprefecti si alti taietori de frunze la caini din cadrul acestei institutii iar politistii sunt gunoierii MAI..cu ce sa enumerat mai sus.Domnule Ministru Bode plecati domnule din fruntea acestui minister…si luati dupa dvs si pe incompetentii de secretari de stat , subsecretari, si mai ales Secretarul general al MAI care nu are nici o treba cu ce se mananca in acest minister.SG al acestui minister trebuie sa fie un om din sistem care macar sa fi lucrat un minim de zile in Operativ si sa va solicite fonduri pentru politistul de rand si pentru sediile acestora unde in unele locuri cade cladirea pe ei.Sinu in ultimul rand va dau un sfat face-ti totposibilul si intruniti o comisie psihologica si evaluati-l pe dl.Despescu ca tare imi pare ca are mari probleme psihice si comportamentale (cred ca sufera de la prima vedere de sindromul compulsivo-obsesiv) se trateaza cu demitere si sertralina.

  2. Vă așteptați ca CIUCĂ să țină cu sistemul de apărare. Generalul se gândește să candideze la prezidențiale….are alte obiective….

  3. Greva generala..ex. la cei de la Penitenciare au procent..deci suma e mult mai mare…legile sunt aceleasi!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută